PSAKD'den İl Milli Eğitim önünde protesto

PSAKD, bugün İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, okulların imam hatipleştirilmesi ile paralılaştırılmasının paralel gittiği vurgulanırken, Aleviler ve tüm yurttaşlar için eşit-parasız-bilimsel eğitim talep edildi.

(soL - İstanbul) Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul Şubeleri, bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

PSAKD Genel Sekreteri Atilla Özdemir tarafından okunan basın açıklamasında, AKP'nin ve sermayenin gerici hedefleri doğrultusunda yapılan düzenlemelerle birlikte bir eğitim-öğretim yılının daha başladığı vurgulandı. Açıklamada öğrencilerin istemedikleri ve tercih etmedikleri okullara yerleştirildiği belirtilirken, aynı okul binası içerisine birden fazla okul tabelasının bile yerleştirildiğine dikkat çekildi.

PSAKD açıklamasında, AKP'nin Suriye'deki Alevileri katleden İslamcı çetelere kaynak aktarırken, eğitim ve öğretime kaynak aktarmaktan imtina ettiğinin altı çizilirken, velilerden hala çeşitli isimler altında para toplandığı ifade edildi.

Açıklamada, "talep var" yalanı ile öğrencilerin zorla imam hatipe kaydedildikleri belirtilirken, ataması yapılmayan binlerce öğretmenin de hala beklediğine dikkat çekildi.

PSAKD'nin açıklamasının ardından, Avukat Can Atalay da kısa bir konuşma yaptı.

Eylemden görüntüler: