PSAKD: Alevi katliamlarının müsebbibi AKP tırları

9 Şubat günü Selefi çeteler ve Cihadçı terörist örgütler tarafından Suriye’de Hama’nın Maan köyünde bir alevi katliamı gerçekleşmişti. Katliamın vardığı boyutlar ve medyadaki sessizlikten dolayı basın açıklaması yapan PSAKD ve beraberindeki Alevi örgütleri katliamın suçlusunun AKP olduğunu söyledi.

soL - Ankara
ABF, PSAKD, HBV, HDK ve Halkevleri dün bir basın açıklaması yaparak Maan Köyünde yapılan Alevi katliamını kınadı. Dün akşam saatlerinde Konur sokakta yapılan açıklamada katliamın sorumlusu olarak AKP'ye işaret edildi.

Basın açıklamasını okuyan PSAKD Sincan yöneticisi Ali Sürücü’nün konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Suriye’deki Aleviler, Kürtler, Ermeniler, Hristiyanlar ve savaş istemeyen Sünniler AKP tarafından beslenen cihadçı ve Selefi terörist çeteler tarafından sürekli katliama uğramaktadırlar. Bu durumdan en fazla etkilenenler Aleviler oluyor. Kadınları tecavüz edip, erkeklerin boyunları kesip, çocukları topluca katlediyorlar. Suriye’de yaşanan katliamın en büyük sebebi sınırdan geçen tırlardır.

“Kendi aralarında kanlı bıçaklı olan cihadçı çeteler, konu Aleviler olunca ortak hareket edebiliyorlar. İşte Maan'da olan budur. IŞİD bağlantılı Cundu'l-Aksa ile İslami Cephe bağlantılı Ahraruş-Şam çeteleri Halep'te İdlip'te, Rakka'da birbirlerine saldırırken Hama Maan'da ortak Alevi katliamı gerçekleştiriyor. Bugün TIR'larla Türkiye'den Suriye'ye insan katletmeleri için silah taşınan bu çeteler tarafından, soykırım esaslı sistematik katliamlar düzenleniyor.

“Son 2 yılda Suriye'de binlerce Alevi'nin katledildiğini Türkiye başta olmak üzere tüm dünya biliyor, görüyor. Bu katliamlara sessiz kalmak, onaylamaktır. Eli kanlı çetelerin derhal durdurulması ve Suriye'de barış ve huzur ortamının sağlanması için dünya kamuoyunu Alevilere yönelik soykırımlara duyarlı olamaya, harekete geçmeye çağırıyoruz.

Konuşma boyunca sık sık “Katil AKP Suriye’den defol”, “Suriye faşizme mezar olacak”, “Katil El Nusra Suriye’den defol”, “Katil El Nusra işbirlikçi AKP” sloganlarıyla kesildi. Ali Sürücü’nün ardından PSAKD genel başkanı Kemal Bülbül söz aldı. Katliamın birinci sorumlusunun AKP olduğuna değinen Bülbül, tırların yardım amaçlı değil katliamcıları beslemek için sınırdan geçtiğini ve her tırın bir soykırım olarak geri döndüğünü aktardı.

“Pazar Saat 13:00’te Taksim’deyiz”
Kemal Bülbül sözlerine şöyle devam etti:
“Burada yaptığım eylem Alevi katliamları bitene kadar farklı şehirlerde sürecektir. Pazar günü saat 13:00’te Taksim’de bir basın açıklaması daha yapacağız. Buradan AKP’yi uyarıyoruz. Göz göre göre sebep olduğunuz katliamları bir an önce durdurun. Buradan ülkenin tüm sol, sosyalist ve devrimci güçlerine de çağrımdır, gelin hep birlikte Hatay’da sınıra yürüyelim. Çünkü gerek yurtiçinde gerek yurtdışında Alevileri sürekli tehdit altında tutan bir Muaviye soylu iktidar var karşımızda.

“İnternet sansürü, zam, zulüm, ayakkabı kutusu derken güya Alevi açılımı yaptıklarını söyleyip seçim oyunu oynuyorlar. Şimdi de tutturmuş Alevi dedelerini Hacc’a göndereceğiz diyorlar. Sizin Alevi açılımından anladığınız bu mu? Buradan ilan ediyorum arkadaşlar, Alevilik yolunda Hacc diye bir şey yoktur. Gidene saygımız büyüktür ama Alevi olduğunu söyleyip Hacc’a gidenler ise bu yolun düşkünleridir. Bunu biz söylemiyoruz, yolun kendisi söylüyor.

“Israrla halkları birbirinden ayırmaya çalışıyorlar. Ancak biz Aleviler buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu topraklarda Her Kürdün bir Türk dostu, her Alevinin bir Sünni arkadaşı, her Türkün bir Ermeni sırdaşı olduğu sürece bu birlikteliğin bozulmasını sağlayamazlar. Her zaman her yerde elele yürümeliyiz.

“AKP, cemaat ve ABD üçlü bir mizansen yapıyorlar. Bu bir tasfiye değildir. Bunların hiçbiri zayıflamıyor. Aksine süreçten her zaman güçlenerek çıkıyorlar. Bu mizansenin sonuçları ise ortada. İki taraf da sürekli yaptığı girişimlerle birbirlerinin güçlenmelerine sebep oluyorlar. Bu işin sonucunda ise Alevi katliamları yapılıyor. AKP, cemaat ve ABD dahil katliamda payı olan tüm kurum ve örgütleri kınıyor ve bir kez daha uyarıyoruz, elinizi Alevilerin üzerinden çekin!

Bülbül’ün konuşmasının ardından söz alan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı başkanı Ercan Geçmez de yaptığı açıklamada katliamın sebebinin AKP ve tırları olduğunu söyleyip katliamı ve katliamda parmağı olanları kınadı. Açıklamaların ardından atılan sloganlarla eylem olaysız sona erdi.