Proletarya mı? Yok artık!

Bugün bir gazetenin “CHP proletarya açılımı yapacak" şeklindeki haberini gazeteciler Deniz Baykal'a sordular. Baykal gerekli cevabı verdi: “Yapay çabalara gerek yok.”

soL (HABER MERKEZİ) CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram nedeniyle bulunduğu Antalya'daki evinin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bugün Hürriyet gazetesi "CHP'nin 3. açılımı proletarya" şeklinde bir haber yapmış, Türkiye siyasetinin sürprizlere alışkın takipçilerine dahi "o kadar da değil" yorumu yaptırmıştı. Neyse ki Deniz Baykal açıklamasıyla yüreklere su serpti: "Bir şeyler çıkarma gayretindesiniz. Yapay çabalara gerek yok."

Deniz Baykal, 2B konusunu da ilk defa programlarına alan partinin kendileri olduğunu söyledi. AKP'nin 2B'yi kendilerinin önerisini esas alarak hazırladıklarını söyleyen Baykal, ancak AKP'nin 2B'yi para kazanma aracı olarak gördüğünü söyledi.

Baykal, "2B'den hiç para kazanmayı düşünmesinler. Parayı başka yerden kazanın kardeşim. Buradaki hak sahiplerine burayı intikal ettirmeye yönelik bir düzenleme yap. Yatırıma açılsın, seracılığa açılsın. Daha verimli olsun" şeklinde konuştu.

Baykal, iktidara gelmeleri halinde milletvekillerinin dokunulmazlıklarını da kaldıracaklarını ifade etti.