Polislerin DİSK binası hazırlığı

Bugün saat 12:00’de DİSK merkez binasının önünde 34 WTZ 32 plakalı bir araçla gelen ve Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olduklarını, Valilik emriyle geldiklerini söyleyen polisler DİSK’in kapısının karşısına 4 adet kamera yerleştirdi.

soL (HABER MERKEZİ) DİSK binasına valilik emriyle kameralar yerleştirildi. DİSK'in olay üzerine yayınladığı açıklamada "Binamıza gaz bombası atanlar şimdi de kamera yerleştiriyorlar" denildi.

DİSK yöneticilerinin,özel alanların kameralarla izlenemeyeceği itirazlarına karşın "İsterseniz savcılığa gidin" diyen polisler kameraları kurdurarak DİSK'in önünden ayrıldılar.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, "Emniyet 1 Mayıs öncesi bu tutumuyla, güvenlik önlemlerine nasıl baktığının işaretlerini vermiştir. DİSK Anayasal bir örgüttür.Bir suç örgütü değildir. Bir suçlu varsa ortada, o da, Türkiye'nin 2. büyük sendikal konfedarasyonuna gaz bombasıyla saldıranlardır. Bayramlarını kutlamaya hazırlanan emekçileri düşman olarak gören ve özel izlemeye alan Anayasal haklarımızı çiğneyen ve keyfi uygulamaları yapan Emniyet'in bu tavrını kınıyorum. Emek mücadelesi izlemelerle gözlemelerle engellenemez.Kameraların kaldırılması için gereken yasal işlemlere başlıyoruz" dedi.