Polisin kovaladığı liseli kazada öldü

Aydın Bozdoğan’da polislerin, “dur ihtarına uymadığı için” kovaladıkları bir lise öğrencisi, kamyon çarpması sonucu öldü. Olay yerindeki polislerin, liseliye yardım etmek yerine araçlarını yıkadıkları iddia ediliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Aydın Bozdoğan Sanayi Çıkışı mevkiinde, polislerin "dur" ihtarına uymadığı için kovaladıkları 17 yaşındaki motorsikletli Hamdi Delefoğlu, kendisine kamyon çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Bozdoğan Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Hamdi Delefoğlu'nun ehliyeti olmadığı kaydedildi. Ancak Delefoğlu'nun, polisin takip etmesini gerektirecek hiçbir olaya karışmadığı öğrenildi.

Tanıklardan korkunç iddia
Olay yerinde bulunan görgü tanıkları ise, polisin tutumuna dair korkunç bir iddiada bulundular. Kazayı gören vatandaşlar, liseli gencin motorsikletine kamyonun çarpmasının ardından olay yerine gelen trafik polislerinin bir akaryakıt istasyonuna girerek, araçlarını yıkamaya başladıklarını aktardılar.

Bunun üzerine vatandaşlar polise tepki gösterdi, trafik polisleri de telsizle yardım istediler. Daha sonra olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri, kaza yerinde önlem aldı.

Delefoğlu'nun ailesi, "Oğlumuzun ölmesine neden olan polistir. Başka canlar yanmasın. Polis cezalandırılsın" dedi. Belediye Başkanı Tümer Apaydın'la birlikte aileyi ziyaret eden Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, "Haklısınız. Ortada ne bir banka soygunu var, ne de bir hırsız kovalanıyor. Polis arkadaşımız motosikletin plakasını alıp takip etmeyebilirdi. Gerekeni yapacağız" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.