Polis yok, gazeteci çok

Derin devlete karşı yürütüldüğü ileri sürülen Ergenekon soruşturması "devletin dışı"nda sürüyor! Dün de gazeteci ve yazar Merdan Yanardağ ile Kanal Biz'in bilgi işlem çalışanı, şoförü ve sekreteri gözaltına alındı.

soL (HABER MERKEZİ) "Derin devletin tasfiyesi" anlamına geldiği öne sürülen Ergenekon soruşturmasının hedefinde yine gazeteciler vardı. Savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla bu kez gazeteci yazar Merdan Yanardağ ve üç kanal çalışanı gözaltına alındı. Yanardağ, AKP karşıtı tutumuyla biliniyor ve Kanal Biz'de AKP'lilerin karıştıkları yolsuzlukları gündeme getiriyordu. Ergenekon operasyonunu Türkiye'nin Büyük Ortadoğu Projesi'ne uyumlulaştırılması için bir ABD operasyonu olarak değerlendiren Yanardağ, son olarak Fethullah'a ait Zaman gazetesi tarafından hedef gösterilmişti.

Yanardağ aleyhinde kampanya başlatılmıştı
"Bir ABD Projesi Olarak AKP" adlı kitabının çıkmasının ardından, Fethullah Gülen'e ait Zaman gazetesi, Merdan Yanardağ'ın 1992'de Gündem gazetesinde çalışmış olmasını kullanarak aleyhinde kampanya başlatmıştı. Kitaplarında yer alan özgeçmişinde Gündem'de çalıştığını zaten yazan Yanardağ, Zaman gazetesinin, Gülen tarikatını deşifre ettiği için kendisini hedef seçtiğini belirtmiş ve "Gündem, yasalar çerçevesinde çıkan, bütün eksikliklerine karşın barış ve kardeşlik ilkelerini savunan ve bu yönde yayın yapan bir gazeteydi. Kaldı ki, bu bilgi Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarında da mevcuttur. Yeni bir bilgi değildir, gizlisi saklısı yoktur ve ilgili herkes tarafından bilinmektedir" demişti.

"Tablo bizim açımızdan nettir emperyalizmle işbirliği içinde bu ülkede örtülü darbe planlayanların hesaplarını boşa çıkardık. Bugün her türden darbenin karşısında olduğumuz gibi, Amerikancı 'sivil' darbecilerin de oyununu bozduk" diyen Yanardağ'la, Ergenekon'da gözaltına alınan gazeteci-yazar sayısı 13'e çıktı.

Ergenekon bu mudur?
Öz'ün talimatlarıyla, Kanal Biz'in sekreteri, şoförü ve bilgi işlem çalışanı da gözaltına alındı. Davada adı geçenlerden, polis teşkilatına mensup yalnızca iki isim gözaltında. Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde özel harekatçı polis Çarkın "tahminen bin kişi öldürmüşümdür" diye açıklama yapmıştı.