Polis depremzedelere vahşice saldırdı

Van Valiliği önünde çadır talebiyle eylem yapan ve "Vali istifa" sloganları atan depremzedelere polis tazyikli su ile saldırdı. Dünkü depremde yıkılan Bayram Otel'in önünde AKP'li bakanları protesto eden depremzedelere polis coplarla vahşice saldırdı.

Van'da 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda kişi, valilik ve AFAD önünde toplanarak çadır talebinde bulundu. "Vali istifa" sloganlarıyla valilik önüne gelen depremzedelere polis tazyikli su ile müdahale etti.

İkinci müdahale ise dünkü depremde yıkılan ve çok sayıda gazetecinin de kaldığı Bayram Otel'in önünde gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın da aralarında bulunduğu AKP heyeti otelin önüne geldiği sırada depremzedeler bakanları protesto etti. "Vali istifa" sloganları atan gruba polis biber gazı ve coplarla vahşice saldırdı. Polis saldırısında çok sayıda depremzedenin gazdan etkilendiği, Bayram Otel'de enkaz kaldırma çalışması yapan kurtarma ekiplerinin gazdan etkilenerek çalışmalara ara verdikleri belirtildi. Polis müdahalesinde 3 depremzedenin de gözaltına alındığı bildirildi.

Polisin sıktığı biber gazından muhabirlerin de etkilendiği görüldü.