Polis dayağı kameraya takıldı

Tehlikeli araç kullandığı iddiası ile gözaltına alınan 2 kardeş avukatını aramak isteyince karakol koridorunda polisler tarafından dövüldü.

Mersin'de tehlikeli araç kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan iki kardeşin "Avukatımızı aramak istiyoruz" sözlerine kızan polisler iki kardeşi de karakolda tekme tokat dövmeye başladı.

Cumhuriyet Polis Merkezi'nde meydana gelen olayda, gözaltına alınanan kardeşlerden Yılmaz Koç karakolun koridorunda cep telefonunu çıkararak avukatlarını aramak istedi. Koç'un iddiasına göre, telefon açmasını istemeyen polis kendisini engellemek için önce itikledi arkasından vurmaya başladı. Kardeşinin kendisini kurtarmaya çalışması üzerine polisler bu sefer iki kişiyi de yere yatırarak tekme ve yumruklarla dövmeye başladı.

Olayın ardından davacı olan Yılmaz Koç, " Bu olayı ispatlamak için Avukatımız Kadir Arıkan aracılığı ile Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunarak karakolun güvenlik kameralarına mahkeme kararıyla el koydurduk" dedi.

Olayın ardından kendilere tehlikeli araç kullanmak ve kırmızı ışıktan geçmek suçundan 2 ayrı trafik cezası kesildiğini ve polise mukavemetten dava açıldığını belirten Koç, "Asıl dayak yiyen bizdik. Bizler görüntüleri aldıktan sonra polislerden davacı olduk. Asıl zoruma giden bana yazılan 2 trafik cezası. Mahkeme kararıyla haklılığımı ispatlayarak kırmızı ışık ihlali cezasını iptal ettirdim" dedi.
(soL - Haber Merkezi)