PM'ye girecek isimler 'yeni CHP' hakkında fikir veriyor

CHP'de 18 Aralık Cumartesi günü yapılacak olağanüstü kurultay öncesinde Parti Meclisi'ne (PM) girecek yeni isimler basına yansımaya başladı.

18 Aralık Cumartesi günü yapılacak CHP Olağanüstü Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti Meclisi üyeliğine aday gösterilecek yeni isimlerin bazıları basına yansımaya başladı.

Eski Dışişleri Müsteşarı Uğur Ziyal, eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu ve Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi Sena Kalele gibi isimlerin Parti Meclisi üyeliği için Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirlenecek blok listede yer alacağı basına yansıdı.

Uğur Ziyal ABD ile tezkere pazarlıklarını yürütmüştü
Uğur Ziyal, 2003 yılında ABD'nin Irak işgali için Türkiye topraklarını kullanmak istemesi ile ilgili müzakereleri yürüten kişi olarak tanınıyor. Birkaç milyar dolar karşılığında Türkiye'nin topraklarını ABD ordusuna açmak için yürüttüğü pazarlıklar büyük tepkilere neden olmuştu. Yüz binlerce kişinin büyük protestoları sonucunda tezkere Meclis'ten onay alamamıştı.

1999 yılında Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılması için Şam yönetimi ile yapılan müzakerelerde de kritik görev alan Ziyal, 2004 yılında başlayan AB-Türkiye müzakereleri ve Kıbrıs'taki Annan Planı çalışmalarında aldığı görevler ile hatırlanıyor.

PM'ye bir patron daha: Sena Kaleli
Ekonomiden Sorumlu MYK üyeliğine tekstil patronu Umut Oran'ı getiren Kemal Kılıçdaroğlu, PM'ye bir patron daha almanın hazırlıklarını yapıyor.

Blok listede yer alacağı açıklanan Sena Kaleli Bursa'lı bir patron olarak tanınıyor. Kaleli, Kamil Koç Otobüsleri AŞ Yönetim Kurulu üyesi. Kaleli ayrıca, GESİAD (Onur), BUSİAD, BOY-KOOP (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), BURTAB, BURSAV, SİVİLAY (Yönetim Kurulu Başkanı), MEMEDER-Meme Sağlığı Derneği (Yönetim Kurulu Başkanı), TOBB-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi), Türkiye'de İtalyan Ticaret Odası ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyesi.

(soL - Haber Merkezi)