Pınar Sağ konuştu AKP'liler konseri terketti

Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel Eğitim Derneği’nin düzenlediği konserde sahne alan Pınar Sağ, "Sahte açılımlarınızın farkındayız" deyince AKP'liler konser alanını terk etti.

Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel Eğitim Derneği’nin düzenlediği etkinlik için Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine giden müzisyen Pınar Sağ, AKP'lilerin yoğun katılımının olduğu konserde sahne almadan önce “Bizim cemevlerimizi cümbüş evi sayanlara, Deniz Gezmiş’i asanlara inat, bizler Pir Sultan Abdal’ın torunları olarak buradayız. Birilerinin sahte açılımlarının farkındayız” dedi. Sağ'ın konuşmasından rahatsız olan AKP'liler konseri hızla terk etti.

AKP Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AKP İlçe Başkanı Sait Yazı, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel Eğitim Derneği Başkanı İsmail Doğaroğlu, partililer ve çok sayıda dernek üyesinin katıldığı konserde açılış konuşmasını yapan dernek başkanı İsmail Doğaroğlu, “Mayıs ayı mücadelenin en çok simgeleştiği aydır. 1 Mayıs işçi mücadelesinin günüdür. 3 Mayıs’ta da güneş bu kez batıdan doğdu, derneğimiz kuruldu. Ama güneşin daha önce de batıdan doğduğu zaman oldu. 1881 yılında güneş Selanik’ten doğdu. Atatürk’ün doğduğu topraklara şimdi vize alıp gitmek zorunda kalıyoruz, bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Vatanın, milletin bölünmez bütünlüğünü sağlamak hepimizin boynunun borcu. Biz eşit yurttaşlık hakkını kazanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Pınar davetlilere seslenerek, “Bizim cemevlerimizi cümbüş evi sayanlara, Deniz Gezmiş’i asanlara inat, bizler Pir Sultan Abdal’ın torunları olarak buradayız. Birilerinin sahte açılımlarının farkındayız” dedi. Sağ'ın sözleri üzerine bir süre duraklayan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Başkanı Sait Yazı’nın da aralarında bulunduğu 10’a yakın AKP'li hızlıca konseri terk ederek bu sözleri protesto etti.

AKP'lilerin konseri terk etmesinin ardından eleştirilerini sürdüren Pınar Sağ, “Bizi savunan yitirdiğimiz tüm yazarlara, Ankara’ya tokat atarcasına uğurlar olsun” diyerek ‘Uğurlar Olsun’ adlı şarkıyı söyledi.
(soL - Haber Merkezi)