Özcan: Bir kadına çiçek vermek gibi...

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, katsayı kararını onaylayan Danıştay 8. Dairesi Başkanı ve 6 üyeye hediye olarak özel yapım kol saati gönderdi. Danıştay 8. Dairesi başkanı ve üyeleri hediyenin etik olmadığını belirttiler ve hediyeyi iade ettiler. Özcan ise hediyeyi "bu bir kadına bir çiçek vermek gibi bir şey" diyerek savundu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversiteye girişte katsayı farkını düzenlemeyi 2 kez reddeden, üçüncüsünde yargı kararına uyulduğu için onaylayan Danıştay 8. Daire Başkanı Ayla Akkıvılcım ve 6 üyeye hediye olarak özel yapım kol saati gönderdi. Başkan ve 6 üye ise etik olmadığı gerekçesiyle hediyeyi reddederek, Özcan'a iade ettiler.

"O kadar pahalı saatler değil"
Konuyu değerlendiren YÖK Başkanı Ziya Özcan “Karardan yaklaşık bir ay sonra kendilerine teşekkür etmek için bu hediyeyi gönderdim. Ama herhalde ‘rüşvet’ olarak düşünmüşler ki, hediyeyi açmadan geri göndermişler. Bir dostluk eli uzattık ama geri çevirdiler. Oysa bu bir kadına bir çiçek vermek gibi bir şey” diyerek, üzüntüsünü belirtti.

Saatlerin özel yapım olmadığını dile getiren Özcan, “Piyasadan alındı. O kadar pahalı değil. Ama değerini açıklarsam ayıp olur. Hediyenin fiyatı söylenir mi? İyi niyet gösterisiydi. Hediyeyi, katsayı kararı verilmeden önce gönderseydik, rüşvet olarak algılamakta haklı olabilirlerdi” şeklinde konuşarak şaşkınlık yarattı.

"Kendi cebimden aldım"
YÖK Başkanı Özcan hediye saatlerin parasını kendi cebinden ödediğini ifade ederken, “Suudi Arabistan, Kuveyt gibi ülkelerden gelenlere, yabancılara verdiğimiz hediyelerin bedelini devletten karşılıyoruz. Değeri fazla hediyeleri ister alalım, ister verelim resmi kayıtlara geçiriyoruz” dedi.

(soL-Haber Merkezi)