Osmanlıcılık her koldan yükseliyor

Ramazan dolayısıyla özlem ve övgünün dozu tırmandırılan Osmanlı yaşam tarzını canlandırmada, şerbetçiden zabıtaya birçok unsur kullanılıyor. Bu arada, Osmanlı hanedanının etkinlik alanı da artırılmaya çalışılıyor.

AKP’li yöneticiler ve yandaş medyanın katkılarıyla “Osmanlı” rüzgarı her alanda estiriliyor. Belediyelerin ramazan dolayısıyla dozunu iyice artırdıkları “nostaljik” atmosferde, Osmanlı eğlence ve yemek kültürü adına şerbet ve macundan ateş yutan adama pek çok unsur kullanılırken, satıcılara “dönem kıyafetleri” giydirilmesi sıradanlaştı.

Altındağ Belediyesi’nden “Osmanlı Zabıtası”
Altındağ Belediyesi tarafından Zabıta Haftası nedeniyle dün düzenlenen etkinliklerde, zabıtalar, Fatih ve Kanuni dönemi zabıta kıyafeti olduğu belirtilen giysilerle denetim yaptı. AKP’li Altındağ Belediyesi’nin Zabıta Müdürü, hafta ramazana geldiği için böyle bir uygulama yapıldığını ifade etti.

“Osmanlı hanedanı”, “bilimadamlarıyla” iftar yemeğinde
Osmanlı’nın hatırlatılması, yaşatılması ve canlandırılmasında “hanedan”a da giderek daha fazla rol verildiği gözleniyor.

İhlas Haber Ajansı tarafından servis edilen bir haberde, “Osmanlı İmparatorluğu hanedan mensuplarının” iftarda bir araya geldikleri, “iftara çok sayıda bilim adamının da katıldığı” belirtildi.

Malta Köşkü’nde dün düzenlenen iftar yemeğine, “5. Murat'ın torunu Selahattin Osmanoğlu, 2. Abdulhamit'in torunları Hasan Osmanoğlu ve Orhan Osmanoğlu” ile “çok sayıda üniversiteden bilimadamlarının katıldığı”, “2. Abdülhamit ve tarih üzerine konuşulduğu” aktarıldı.

“Hanedan”, yandaş medyanın gözdesi
Yandaş medyada “hanedan mensupları”na giderek artan biçimde yer verildiği gözlenirken, röportaj ve haberlerde Osmanlı hanedanından olduğu belirtilen kişilerden “sultan” ya da “efendi” diye söz edilmesi dikkat çekiyor.

Yandaş medyanın özellikle Cumhuriyet sonrasında ailenin yurtdışında geçirdiği yıllardan “acı ve zorluk hikayeleri” devşirmeyi sevdiği ve toplumda aile üyelerine karşı bir yakınlık duygusu uyandırmayı denediği görülüyor.
(soL - Haber Merkezi)