Osman Yıldırım: Şeriat devleti kuracağım

Danıştay saldırısı davasının karar duruşmasında sanık Osman Yıldırım'ın "Bu laik cumhuriyeti başınıza yıkıp yerine şeriat devleti kuracağım" dediği ortaya çıktı.

Birinci Ergenekon davası sanıklarından Osman Yıldırım’ın Danıştay saldırısı davasının Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin karar duruşmasında gizlice çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Yıldırım'ın, "Bu laik cumhuriyeti başınıza yıkıp yerine şeriat devleti kuracağım" dediği ve mahkeme heyetine hakaret ettiği görülüyor.

Görüntüler bir DVD içerisinde ikinci Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Mahir Akkar'da bulundu.

Birinci Ergenekon davasının 144. duruşmasında Naip Hakim Hüsnü Çalmuk görüntülerin gösterilmesini isteyince görüntüler, duruşma salonundaki ekran yardımıyla duruşmaya katılanlara izlettirildi.

Duruşma salonunda izleyicilerin oturduğu bölümden gizlice çekildiği görülen videoda Yıldırım’ın mahkemenin kararını açıklamasının ardından heyete yönelik, “Burada benim tanıklarım var. Benim Ankara’yla Danıştayla bir ilgim olamaz. Beni kurban edemezsin sen. Bu laik cumhuriyeti yıkıp yerine şeriat devleti kuracağım. Allah’a olan kulluk vazifemi yerine getireceğim. Yegane vazifem ikinci Osmanlı İmparatorluğu'nu kurmaktır" diyor.

Bu sözlerin ardından ise Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz’in Yıldırım’ın bu sözlerini tutanaklara geçiriyor ve ardından "Şimdi götürün" diyerek Jandarmalardan Osman Yıldırım’ı salondan çıkarmalarını söylüyor.

Ergenekon tutuklu sanığı Osman Yıldırım, Danıştay saldırısı davasında Alparslan Arslan ve diğer sanıklarla birlikte yargılanmış ve müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.
(soL-Haber Merkezi)