Osman Paşa'dan inciler

İlginç açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen HEPAR Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu "Öcalan için bir metrekare bile fazla" dedi.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Hatay’daki İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ziyareti sırasında ilginç açıklamalarda bulundu.

Dernek Başkanı Fevzi Mercanoğlu'nun, “Abdullah Öcalan Türkiye’de idam olacak. Amerika’da Avrupa’da idam var da bizde neden yok. Bundan daha iyi açılım mı olur?” diyerek Öcalan'ın idam edilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Osman Pamukoğlu bu konunun iki maddelik kanun ile kökten çözümlenebileceğini savundu.

Daha sonra İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ni ziyaret eden Osman Pamukoğlu, Türkiye’de gerginliğe yol açan Abdullah Öcalan’ın yeni hücresiyle ilgili soruları ise, “Yeri mi dar? Ben olsam daha da daraltırım. 1 metrekare yeter ona. Anadolu’da bir söz var, ‘Kel asmanın miskin koruğu, yüz verirsen tepene çıkar’. İşte Türkiye’nin durumu budur” diye cevapladı.

Pamukoğlu'nun metrekare hesapları
Bilindiği gibi DTP Eşbaşkanı Emine Ayna önceki gün, İmralı'daki görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili olarak, "Sorun 6 cm meselesi değil. Nefes sorunu yaşanıyorsa bu Kürt sorununu boğuyoruz, Kürt halkına nefes aldırmayacağız demektir. Öyle algılayıp eleştiriyoruz. Bireysel bir şey yok. Yok 6 cm yok 12 cm gibi meselesi değil" diyerek tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Emine Ayna'nın, sorunun odanın küçüklüğü ve büyüklüğü ile alakalı olmadığını, Kürt sorunun çözümünde Abdullah Öcalan'ın muhatap alınıp alınmamasıyla ilgili olduğunu belirtmesinin ardından Pamukoğlu'nun yeni metrekare hesaplarına girişmesi pek de şaşırtıcı değil. Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Pamukoğlu'nun daha önce yaptığı açıklamalar da bir o kadar çarpıcı.

Yirmi bin kişiyle dağa çıkacaktı
Pamukoğlu birkaç gün önce katıldığı bir televizyon programında Kürt açılımını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Pamukoğlu, "Demokratik açılımdaki hedefler PKK'nın kuruluş amacının kendisi. Ben, 55 bin asker 864 subay ve astsubayla birlikte 728 gün telsizden şunu dinledim? Sömürgeci Türkler ve onun faşist ordusu Kürdistan'ı terk et.' Bu bir sahne ve buna uygun hükümet de var. Bu açılımın sonunda hiç birşey olmayacak" demişti.

Daha önce PKK'yi çözmek için 20 bin kişiden oluşan gönüllü bir ordu isteğinde bulunmuş olan Pamukoğlu'na bu isteğinin hatırlatılması üzerine, "Bu mesele subay, astsubay ve gönüllü askerlerden oluşan 20 bin kişiyle çözülür. Bu insanları 4-6 ay bir yerde yetiştireceksiniz? Pusu nedir?', 'Nasıl yapılır?' öğreteceksiniz. PKK'nin kampları zaten belli. Bir gecede hepsinin tepesine çökeceğiz. Ne tank ne top istiyoruz" demişti.

Dicle'nin doğusunu 365 günde temizleyecekti
Pamukoğlu iktidara gelmeleri halinde Dicle`nin doğusunu 365 günde temizleyeceklerini iddia etti.

Pamukoğlu, partisinin Adana İl teşkilatının açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Dicle`nin doğusundaki dağları 365 günde teröristlerden temizleyeceğiz. Yaklaşık 30 yıldır devlete ve millete kafa tutan eşkıya ve onlara köylerden ve kentlerden yardım ve yataklık yapanlar, yani milisler var. Bunların gereğini aynı anda yapacağız` diye konuşmuştu.

Asker kaçaklarını bir ay içinde sınırlara gönderecekti
Pamukoğlu, partisinin Bolu mitinginde, "Halk bize yetki versin, 25 yılda askerlikten kaçanların tümünü bir ay içinde silah altına alıp hudutlara süreceğiz" demişti.

HEPAR Başkanı, “Çürüğü çıkma, sakat raporu alma devamlı dinliyorsunuz. Bazen yakalanıyorlar. Onlar yetmez. Halk bize yetki versin, bu 25 yılda çürüğe çıktım, çarığa çıktım, paraymış, puldu, babamın dayısıydı deyip askerlikten kaçanların tümünü, söz veriyorum bir ay içerisinde silah altına alıp hudutlara süreceğiz.Tıp kurumları meydana getireceğiz, hemen toplayıp, hemen sevk edeceğiz. Yaşları kaç olursa olsun. Tam 30 günde bunları sınır karakollarına jandarma diye en öndeki siperlere göndereceğiz. Bizzat ben takip edeceğim” diye konuşmuştu.

2009 sonbaharında meclise girecekti
Yerel seçimlerin meclisteki partilerin çekişmesine sahne olacağını belirten Pamukoğlu, "Biz de bu seçimlere giremediğimiz için kendimize uygun bulduğumuz bağımsız adayları destekleyeceğiz. Ayrıca, şunu söylüyorum ki 2009 sonbaharında genel seçimler yapılacak ve biz de meclise gireceğiz" demişti. Partisinin bu seçimlerde yüzde 12 civarında oy alacağını da belirtmişti.

(soL - Haber Merkezi)