Osman Can’a Kars’ta protesto

AKP yanlısı tutum ve açıklamalarıyla bilinen Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü Doç. Dr. Osman Can, Kars’ta katıldığı “Yeni Anayasa” konulu panelde “ucube”ye benzetilerek protesto edildi.

Ardahan Bölge Baro Başkanlığı'nın Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlediği “Yeni Anayasa” konulu panele moderatör olarak katılan Anayasa Mahkemesi eski raportörü Doç. Dr. Osman Can, katılımcılar tarafından protesto edildi.

“Sizi 'ucube" ilan ediyoruz
AKP’ye yönelik kapatma davası ve Anayasa değişikliği gündemlerinde sergilediği AKP yanlısı tavırla bilinen Doç. Dr. Osman Can’ın yaptığı konuşmanın ardından Kars KESK, DİSK ve Devrimci 78’liler Derneği sözcüsü olarak söz alan Çetin Koçyiğit, “Bir konuda bir dakikanızı alabilir miyim?” diyerek söz istedi.

Osman Can'ın “Müsaadenizle ben formatı kısaca aktarayım” demesi üzerine Çetin Koçyiğit, “Yine devam ettirin. Ben Kars KESK, DİSK ve Devrimci 78’liler Derneği sözcüsü olarak bir şey söylemek istiyorum. Bu yaptığınız platformun demokrasiye ya da halktan yana bir anayasaya hizmet etmediğine inanıyoruz. Biz size ‘evet’ demediğimiz için darbeci olarak yargıladığınız insanlarız. Sayın Osman Can, özellikle sizin o bağlamda halktan yana bir anayasa için hiçbir katkınız olmadığına inanıyoruz. Sizi ‘ucube’ ilan ediyoruz” diye konuştu.

Koçyiğit, konuşmasını alkışlarla tamamladı ve paneli izlemeye gelen çok sayıda izleyiciyle birlikte salonu alkışlarla terk etti.

Toparlayamadı
Sonra Osman Can, “Yanlış bilgiyle bu konuşmayı yapan değerli arkadaşlarım gidiyor” derken protestocular, “Biz gidelim sen sonra konuş” dediler. “‘Hayır’ diyenleri darbeci ilan eden...” diye konuşmaya devam etmek isteyen Can’a bir başka protestocu, “Haber Türk’te konuştunuz. Sizin ağzınızdan dinledik” diye karşılık verdi.

Can’ın moderatörü olduğu panelde İstanbul Barosu Eski Başkanı Doç. Dr. Yücel Sayman, Avukat Mehmet Uçum, Gazeteci Nihal Bengisu Karaca ve oyuncu Lale Mansur da konuşmacı olarak yer aldılar.

(soL-Haber Merkezi)