Osman Baydemir’den Tekel önerisi

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Tekel işçilerinin Türkiye’deki 2 bin 500 belediyeye dağılabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Show TV’de yayınlanan Siyaset Meydanı programına katılan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Tekel işçilerini İzmir ve Diyarbakır belediyelerinin istihdam etmesi yolundaki sözlerinin ardından Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir de yeni bir öneriyle tartışmaya katıldı.

Diyarbakır’daki Tekel işçileri ve ailelerinin ziyaret ettiği Osman Baydemir, işçilerle basına kapalı olarak görüştükten sonra işçilere hitaben yaptığı konuşmada, Tekel işçilerinin sorunlarının çözümsüz olmadığını, bunun için belediye olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde hükümete, sendikalara ve kamuoyuna sorunun çözümü için önerilerini ileteceklerini belirten Baydemir, “Türkiye’de 2 bin 500’e yakın yerel yönetim var. 2 bin 500 belediyenin nüfusuna ve bütçesine göre, bu 12 bin emekçi arkadaşımızı dağıtabiliriz. Bu manada da üzerimize düşeni memnuniyetle yapmaya hazırız” diye konuştu.

Baydemir “Diyarbakır açısından neredeyse tek bacası tüten fabrika ya da işletme” diye nitelediği Tekel’in kapatılmasının büyük bir haksızlık olduğunu kaydederek, bir önerilerinin de bu fabrikanın işletilmeye devam etmesi olabileceğini belirtti. Baydemir “Bunun hukukunu, yönetim şeklini, finansmanını hep beraber tartışabiliriz. Hükümet kapıyı aralarsa, yerel yönetimlerimiz, büyük bir memnuniyetle bu sorunun çözümü konusunda sürdürülebilir, emekçi kardeşlerimizin de özlük haklarına zarar vermeyecek önermeyi, sorun çözücü politikayı mutlaka ortaya çıkarabileceğimiz inancını taşıyorum” diye konuştu.

(soL – Haber Merkezi)