Orhan Pamuk "AKP destanı" yazdı

ABD’de televizyona çıkan Orhan Pamuk, yabancılara “AKP Türkiye’yi çok iyi yönetiyor, bizim hiçbir sıkıntımız yok” mesajı verdi. Fakat Pamuk'un bu mesajı verirken yaptığı yorumlar "Allahlık"...

Bir süredir AKP’yi desteklemek adına çıkışlarla gündeme gelmeyen Orhan Pamuk, sessizliğini bozdu. AKP yandaşlığında kendisini unutturmayacağını gösteren Pamuk, Amerikan PBS televizyonunda yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Pamuk’un tespitleriyse, ülkede ne olup bittiğinden ya hiç haberi olmadığına, ya da olanları böyle yansıtmanın işine geldiğine işaret ediyor.

“Ordunun gücü azaldı, Erdoğan’ın başarısı”
Pamuk, “AKP ordunun gücünü azalttı. Ve bu Başbakan Erdoğan’ın en başarılı olduğu konu. Ordunun gücünün azaltılmış olmasından mutluyum” dedi.

“Laiklik tehlikede değil çünkü sokakta içki içiliyor”
Orhan Pamuk, “Laikliğin korunması konusunda kaygılar var, ama bence ülke daha dindar bir hale gelmiyor. Bundan 10-20 yıl önce sokakta içki içen insanlar göremezdiniz” diyerek ülkede laikliğin durumuna dair “tespit” yaptı.

Ergenekon davalarına destek
Pamuk, Ergenekon davaları için “Bu davaları ciddiye alıyorum. Darbe girişimlerine dair gazetelerde okuduklarımı ikna edici buluyorum ve Türk halkının da buna ikna olduğunu düşünüyorum. Hakimlerin, darbe girişimi iddialarını araştırmasını olumlu buluyorum” yorumu yaptı.

Böylece Pamuk, ABD’ye sadece kendi adına değil, tüm Türkiye adına “Biz bu davalara inanıyoruz” mesajı verdi.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?
Ancak Pamuk, daha sonra “gazetecilerin tutuklanmasını kabul edilemez bulduğunu” söyledi. Oysa gazeteciler, Pamuk’un “Tüm Türkiye ikna olduk” dediği davalar kapsamında tutuklandı. Fakat Pamuk, ABD televizyonuna bu kadar saçmasapan bir yorumda bulunmaya bile gocunmadı.

Dahası Pamuk, gazeteci tutuklamalarından dolayı dahi 9 yıldır iktidarda olan AKP’yi suçlamamanın yolunu, insanı şaşkına düşürecek biçimde Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit’i suçlamakta buldu: “Malesef şu anda Türkiye’de 50’den fazla gazeteci cezaevinde. Bu ülkenin en sevilen politikacılarından Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit de hapse girmişti ama tekrar iktidara geldiklerinde ifade özgürlüğü konusunda reformlar yapmadılar, bunu yapmalılardı.”

(soL - Haber Merkezi)