Operasyon sonrası ilk değerlendirmeler

Bu sabah saatlerinde başlayan operasyonun ardından hükümet ve muhalefetten ilk açıklamalar gelmeye başladı.

(soL - Haber Merkezi) Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, hükümete yakın isimlere yönelik yapılan operasyonun ardından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Mü’min, kardeşini sever ve sevmeli. Fakat fenalığı için yalnız acır. Tahakkümle değil, belki lütufla ıslahına çalışır”BSN

Fenalığa fenalıkla mukabele etmek, husumeti artırır, kin ve nefreti körükler, insanı hem azapta bırakır hem kaybet-kaybet sarmalına sürükler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "yolsuzlukların boyutun görmek için, bakan oğullarının servetlerine bakın. Bunu görmek için savcı, hakim olmaya gerek yok. Eğer operasyon derinleştirilirse, herkes varan 2, varan 3 görmeyi de beklesin" dedi.

Tekin, konunun İstanbul'da CHP'li belediyelere uzanma ihtimali konusunda ise, "Eğer CHP'ye de uzanıyorsa, kime kadar gidiyorsa gitsin. Gidecekse, Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar gitsin. Yolsuzluklarla en çok mücadele eden isim Kılıçdaroğlu. Yolsuzluklarla ilgili derinleştirilerek yapılacak her operasyon bizi memnun eder" diye konuştu.