'Operasyon 4 bakana daha uzanabilir'

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu takip etmek için CHP tarafından kurulan kriz masası başkanı CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, operasyonun henüz ismi geçmeyen dört bakana daha uzanabileceğini söyledi.

(soL - Haber Merkezi) CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu öncülüğünde, 5 kişilik komisyonla çalışan kriz masası kendilerine gelen ihbarları değerlendirirken, iddianamenin de bir an önce hazırlanmasını beklediğini belirtti. Erdoğdu, operasyonun henüz isimleri geçmeyen 4 bakana daha ulaşabileceğine yönelik belgelere sahip olduklarını iddia ederken, partiye çok farklı çevrelerden ihbarlar yağdığını, bunların tamamını değerlendirdiklerini bildirdi. Erdoğdu, gönderilen belgeler nedeniyle CHP'nin Parti Okulu binasında neredeyse adım atılacak yer kalmadığını ifade etti.

Milliyet gazetesinden Meriç Tafolar'ın haberine göre, Erdoğdu’nun başkanlığında oluşan kriz masasında, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da görevlendirildi. Operasyonun genişlemesiyle birlikte kriz masasına da çok sayıda ihbar gelmesi üzerine komisyona, İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte 5 kişiden oluşan komisyonun daha rahat çalışabilmesi amacıyla, komisyona CHP’nin Parti Okulu olarak kullanılan Çevre Sokak’taki eski genel merkezi tahsis edildi.