Önemli iddia: Savcı Akkaş, Vali ve Emniyet Müdürü'nü gözaltına aldıracaktı!

Görevden el çektirilen savcı Muammer Akkaş'ın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Selami Altınok'u gözaltına aldırmak istediği ileri sürüldü.

'2. Dalga Yolsuzluk Operasyonu'nu yürüten Savcı Muammer Akkaş'ın, görevden el çektirilmesinin arkasında önemli bazı adımlar olduğu ileri sürüldü. İddialara göre, Savcı Akkaş, dün gece İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Emniyet Müdürü Selami Altınok'u gözaltına aldıracaktı. Jandarma, bu bilgiyi Başsavcı ile paylaşınca hem operasyon durduruldu, hem de savcının elindeki dosya alındı.

Gerçekgündem'de yer alan habere göre, Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın hazırladığı soruşturma dosyasında, 100 milyar Euro'ya varan yolsuzluk yapıldığı iddia ediliyor. Dosyada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen işadamları ile oğlu Bilal Erdoğan'ın ismi de geçiyor.

Ancak, başsavcılık bu dosyaya ilişkin herhangi bir işlem yapamıyor. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, operasyon yapılmasına izin vermediği için polis harekete geçemiyor. Savcı Muammer Akkaş ise bu engelleme sonrası, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında soruşturma başlattı.

Savcı Muammer Akkaş, dün gece geç saatlerde, operasyonu engellemekle suçladığı Vali Mutlu ile Emniyet Müdürü Altınok'un gözaltına alınması için düğmeye bastı. İddialara göre, Savcı Akkaş, gözaltı işlemi için Jandarma Alay Komutanlığı'na talimat verdi. Jandarma Komutanlığı ise durumu İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı'ya bildirdi. Çolakkadı, kendisine gelen bu bilgi üzerine gece geç saatlerde Muammer Akkaş'ın yetkisini aldı. Dosyaya da el koydu. Böylece Türkiye'yi sarsacak yeni operasyona izin verilmedi.

Dosya Oktay Erdoğan'a teslim edildi. Erdoğan, daha önce de MİT Dosyası'nı devralmıştı.