Okulları "okul yapmak için" satacaklarmış

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da bazı okulların satışından elde edilecek gelirin, yeni okulların yapılması için kullanılacağını açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Valisi Muammer Güler Atatürk Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Ankara'ya uğurladıktan sonra, gazetecilerin "İstanbul'daki okulların satışı" ile ilgili sorularını yanıtladı.

Güler gazetecilere, geçmiş dönemlerde bazı okulların "trampa" yoluyla devredildiğini, bakanlığın bu konudaki çalışmaları yeniden başlattığını kaydederek, bu kapsamda "İstanbul'da rantı yüksek, artık ticari alan olarak değerlendirilebilecek, büyük katma değer yaratabilecek" okulların olduğunu söyledi.

Bu okulların satışından elde edilecek gelirlerin bakanlığın hizmetlerine aktarılmasının yararlı olacağını belirten Güler, satışı yapılacak okulların listesinin hazırlandığını, listede kamuoyunda bilinen okulların bulunduğunu ifade etti.

Okullar satılıp iş merkezleri yapılacak
Satışlara rantı çok yüksek okullardan başlanacağını söyleyen Güler, satışı yapılacak okulların mekanının, turizm veya iş merkezi olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Bununla ilgili imar planlarının önceden yapılacağını, çünkü bu okulların el değiştirmesinden sonraki değişikliklerin farklı rantlar yaratabileceğini anlatan Vali Güler, okulların açık arttırmayla satılacağını belirterek, "Okulların satışından elde edilecek gelir yeni okulların yapılması ve arsaların kamulaştırılmasında kullanılacak" dedi.