“Okula gaz bombası örgüt üyelerinin suçu”

İstanbul Valisi Muammer Güler, bugün Başakşehir’de yıkıma direnen mahalle halkına karşı güç kullanan polisin bir ilköğretim okulunun bahçesine gaz bombası atmasından “yasadışı örgüt mensuplarını” sorumlu tuttu.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Valisi Muammer Güler, bugün Başakşehir Güvercintepe mahallesindeki yıkım sırasında yaşanan olaylarla ilgili olarak açıklama yaparak, yaşanan sıkıntılardan "yasadışı örgüt mensuplarını" sorumlu tuttu.

Olay yerine sevk edilen polislerin, yıkıma direnen mahalle halkına saldırması sonucu gerçekleşen olaylara değinen Güler, "Zaman zaman bu olaylar oluyor ancak o bölgede maalesef provoke etmek, polisle devleti karşı karşıya getirmek ve kendilerince birtakım amaçlara o olayı bahane etmek için 'o bölgenin tümüyle yıkılacağı gibi söylentiyle' insanlarla polisler karşı karşıya getirilmek istenmiştir" dedi. Güler'in cümlesinden kimin polisle devleti karşı karşıya getirmek istediği anlaşılamadı.

Güler, "Ve işin üzücü yanı hemen yakınındaki bir ilköğretim okulunda çocuklarımızın bundan zarar görmesidir. Ama bu sonucu maalesef oradaki yasadışı örgüt mensuplarının polise direnmesi doğurdu. Orada farklı bir yapılanmayı sergilemek istemektedirler" diye konuştu.

Camiden anons
Polisin varlığının gerilimin sürmesine yol açtığı mahalledeki camiden, "Yetkililerle görüşüldü. Yıkımlar durduruldu. Polise taş atmayın. Polis de müdahale etmesin. Yetkililerle konuşuldu. Gözaltında 3-5 genç var onlarda bırakılacak. Esnaf dükkanlarını açsın. Hayat normale dönsün. Allah razı olsun" şeklinde anons yapıldı.

Fahrettin Keskin isimli bir vatandaş, olayları dışarıdan izlediği sırada bir evin penceresinden duman çıktığını görünce gaz maskesi alarak eve girdiğini, evdeki yoğun gazdan etkilenen bir anne ile bebeğini dışarı çıkardığını anlattı. Keskin, "Beşikteki bebeği kucağıma alıp dışarı çıkardım. Annesine de yardımcı oldum. Maske olmasına rağmen ben de gazdan etkilendim" dedi. Anne ve bebeğin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Eğitim-Sen İstanbul 7 No'lu Şube Başkanı Azim Şamiloğlu ise polisin bahçesine gaz bombası attığı Tepe İlköğretim Okulu önünde bir açıklama yaparak okul bahçesine biber gazı atılmasına tepki gösterdi. Şamiloğlu, gazdan etkilenen 61 öğrenci bulunduğunu belirtti.