ODTÜ’lüler gözaltılara karşı yürüdü

ODTÜ’de binlerce kişi polis saldırısına uğrayan öğrencilere yapılan gözaltı operasyonuna karşı yürüyerek “gözaltılar serbest bırakılsın” dedi.

ODTÜ’de sayıları bine yakın öğrenci, akademisyen ve emekçi ODTÜ Fizik Bölümü’nün önünde toplanarak ODTÜ’de polisin saldırısına uğrayan öğrencilerin bu sabah başlatılan operasyonla gözaltına alınmasını protesto etti.

ODTÜ Fizik Bölümü önünde toplanan kitle, yemekhane binasına uğrayarak Eskişehir Yolu üzerindeki A1 kapısına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında “AKP elini üniversiteden çek”, YÖK polis medya bu abluka dağıtılacak” sloganları atıldı.

Çok sayıda öğrenci, akademisyen ve emekçinin bulunduğu grup üzerinde “Gözaltılar Serbest Bırakılsın” yazan pankartla A1 kapısının önüne ulaştıktan sonra gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını talep eden bir basın açıklaması yapıldı.

BDP’li milletvekilleri destek verdi
Açıklamanın ardından BDP Muş Milletvekili Demir Çelik bir konuşma yaptı. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat da eyleme destek verdi.

Basın açıklamasının ardından kitle otobüslere binerek “Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri”nin gözaltılara karşı saat 18:00'de YKM önünde gerçekleştireceği basın açıklamasına katılmak üzere yola çıktı.

(soL - Ankara)