ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği: İmam Hatip Liseleri kapatılmalı

YÖK'ün, üniversiteye girişte imam hatip lisesi mezunlarına uygulanan katsayıda değişiklik yapmak istemesi üzerine ,Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği bir açıklama yaparak, imam hatip okullarının teşvik edilmesi değil, tümüyle kapatılması gerektiğini bildirdi.

Dernekten yapılan açıklamada, "Bu düzenleme ile amacın, dini siyasete alet etmek isteyen iktidarlarca gereğinden cok fazla sayida açılmış olan, imam hatip okullarının orta ögretimin yerine geçirilmek, yani Eğitimin Birliği Yasası cignenmek ve ülkemizde iki başlı eğitimin önü sonuna kadar açılmak istenmektedir" denildi.

Açıklamada, şu görüşlere de yer verildi:
"Yapılmak istenen düzenlemeye gösterilen tepkinin, siyasi iktidarca, imam hatip okulu mezunlarına yönelik bir tepki imiş gibi yansıtılacağı ve
gösterilecegi ve bu okul mezunlarının magduriyetlerinin dile getirileceği cok açıktır. Oysa, imam hatip okulları mezunlarının mağduriyetlerinin sorumluları, gençlerimize imam hatip okullarından ve tarikat benzeri yurtlardan baska bir seçenek sunmayan, dini siyasete alet ederek gereginden fazla imam hatip okulu açan siyasi iktidarlardır.

Yeni duzenlemelerle çekici hale getirmek bir yana, imam hatip okulları tümüyle kapatılmalı, öğrencileri fark eğitimlerinden geçirilerek genel lise eğitimine yönlendirilmeli, Eğitimin Birliği Yasası'nın gereği yerine getirilmelidir. Din elemanı yetiştirilmesi ise tümüyle üniversite
düzeyinde ilahiyat fakültelerine bırakılmalıdır.

soL - Haber Merkezi