ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde boykot

Mimarlık Fakültesi’nin öğrenciler ara tatilde iken yerleştirdikleri kameralar öğreciler tarafından boykotla protesto edildi.

soL (ANKARA) ODTÜ Mimarlık Fakültesi binasına takılan kamerlar dün öğrencilerin bir saatlik ders boykotu ile protesto edildi.

Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'nın "fakültenin güvenlik sorununu" gerekçe göstererek takılmasını gündeme getirdiği kameralar öğrencilerin tepkisiyle karşılanmıştı. Dekanlığın bu tepkiye kayıtsız kalması üzerine kameraya karşı çıkan öğrenciler imza kampanyası düzenleyip fakülte öğrencilerinin büyük çoğunluğunun desteğini aldılar. Tepkilerin büyüdüğünü gören dekanlık da öğrencilerle ara tatilden sonra bir toplantı daha yapılacağını ve kamera takılmasıyla ilgili son kararın daha sonra verileceğini duyurmuş, ancak öğrenciler ara tatilden döndüklerinde fakültenin çeşitli noktalarına takılmış on altı kamerayla karşılaşmışlardı.

Öğrenciler dün yaptıkları açıklamada kameraların güvenlik sorununu çözmeyeceğini, kimi zaman günün 24 saatinde bulunmak zorunda kaldıkları okullarında gözetlenmek istemediklerini, kameraların temsil ettiği karanlık sisteme boyun eğmeyeceklerini ve kameralar sökülmezse daha etkili eylemlere başvuracaklarını belirttiler.