ÖDP’den seçim açıklaması

Özgürlük ve Dayanışma Partisi, 29 Mart seçimlerine 438 merkezde İl Genel Meclisi için ve çeşitli yerlerde belediye başkanlığı için kendi adı ve adaylarıyla gireceğini duyurdu.

soL (HABER MERKEZİ) Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), önümüzdeki yerel seçimlere dair bir açıklama yayınladı. Açıklamada partinin 438 merkezde İl Genel Meclisi için kendi adaylarını göstereceği belirtildi.

Açıklamada ÖDP'nin bir kısmı yerel platformların ortak adayı, bir kısmı partinin adayı olmak üzere 5 yerde İl Belediye Başkanlığı, 21 yerde İlçe Belediye Başkanlığı, 13 yerde de Belde Belediye Başkanlığı olmak üzere, seçimlere kendi adıyla katılacağı açıklandı.

ÖDP, yerel seçimlere "Katılımcı Bütçe - Sosyal Belediye" sloganıyla girecek. Parti, yerele ait kaynakların nereye nasıl harcanacağına, yerelde yaşayan insanların karar vermesini savunacak, partinin kazanacağı tüm belediyelerde bu katılımcı bütçe uygulamasına geçilecek.

Açıklamada "ÖDP, kaynakların rant ve kar için değil halk için kullanılmasını, toplumsal ihtiyaçları esas alan bir yerel yönetim anlayışını temel bir yaklaşım olarak benimsiyor. Yurttaşları müşteri olarak değil, kentin sahibi ve hak sahibi görüyor. Yerel hizmetlerin özelleştirilmesi, piyasalaştırılması anlayışına karşı, yerel hizmetlerin kamusal niteliğini vurguluyor. ÖDP, yerel seçime gerek kendi adıyla gerekse ortak adayla girilen yerlerde, siyasal- toplumsal anlamda kalıcı başarılar kazanılacağına inanıyor" denildi.