Nurettin Demirtaş'a 1 yıl hapis

DTP Genel Başkanı seçildikten kısa bir süre sonra "askerlikten kurtulmak için hile yapmak" suçundan tutuklanan Demirtaş, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

soL (HABER MERKEZİ) DTP eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, "askerlikten kurtulmak için hile yapmak" suçuyla yargılandığı Askeri Mahkeme tarafından 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Nurettin Demirtaş, 2007 yılı kasım ayındaki DTP Kongresi'nde genel başkanlığa seçilmesinden kısa bir süre sonra, "sahte rapor alarak askerlikten kurtulmaya çalıştığı" iddiasıyla tutuklanmış ve beş ay boyunca cezaevinde kalmıştı. Tahliye edildikten hemen sonra askere alınan ve halen askerliğini yapmakta olan Demirtaş hakkında Askeri Mahkeme tarafından açılan dava, dün sonuçlandı. Askerlik yapmamak için sahte rapor almakla suçlandığı davada, Demirtaş, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun (ACK) 81/1. maddesi gereğince 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Raporu veren doktora 177 yıl
Demirtaş'a sahte rapor verdiği öne sürülen Aytekin Demirdaş'ın da, aynı mahkeme tarafından, 71 sanığa, askerliğe elverişli olmadıklarına dair sahte ön rapor düzenlemek suretiyle ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak suçuna iştirak'' suçunu işlediğine karar verildi ve Demirdaş, Askeri Ceza Kanunu'nun (ACK) 81/2. maddesi uyarınca her bir sanık ile bağlantılı olarak 2 yıl 6 ay hapis cezası olmak üzere toplam 177 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca Demirdaş'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarılmasına karar verdi.