Numan Kurtulmuş ve ekibi AKP'ye mi katılacak?

Kayyuma devredilen Saadet Partisi'nde Numan Kurtulmuş ve ekibi bundan sonra ne yapacaklarına karar vermek için toplantılara devam ediyor. Kurtulmuş, bugün Topkapı Eresin otelde 50'ye yakın İslamcı yazarla görüştü.

Numan Kurtulmuş, bugün Topkapı Eresin Otel'de İslamcı yazarlarla yaklaşık 3,5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonrasında görüş bildiren yazarlar, Kurtulmuş'un yeni parti kurma veya AKP'ye katılma seçeneklerini değerlendirdiğini belirttiler.

Toplantıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, "Benin anladığım kadarıyla Numan Bey Saadet Partisi içinde siyasete devam edeceği yönünde bir kanaate sahip ama buna tek başına karar vermek istemiyor. Çeşitli yazarlarla, kanaat önderleriyle istişare yapıyor. Onların da fikrini alıyor" dedi. Üç ana görüşün ortaya çıktığını söyleyen Bulaç, toplantıdaki genel kanaatin ne yönde olduğu sorusuna ise, "Anladığım kadarıyla birinci görüş ağır basıyor şu anda. Muhtemelen yeni bir siyasi partiye tanıklık ediyoruz gibi. Ak Parti'ye de katılma önerisi de kuvvetli bir öneri olarak geldi" yanıtını verdi. Bulaç, kendi görüşü konusunda ise "Ben yeni bir partinin kurulmasından yanayım" açıklamasını yaptı.

Toplantıya katılanlardan Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca ise, "Saadet Partisi bundan sonra ne olacak, bu yaşanan malum kriz ve ondan sonrası için Kurtulmuş ve ekibi başka bir oluşum içine girecekler mi, yoksa Ak Parti'yi ana gövde kabul edersek o gövdeye mi eklemlenme sözkonusu olacak, bunlara ilişkin çeşitli yazarların ve kanaat önderlerinin görüşleri alındı içeride" dedi.

Karaca, kendi görüşü konusunda ise "Benim kanaatimi sorarsanız, sanki Numan Bey'in Ak Parti'ye gitmesi gibi bir seçeneğin olmadığı, aynı zamanda Numan Kurtulmuş ekibinin kongreye de gitmeyi düşünmediği yönünde" ifadesini kullandı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Numan Kurtulmuş ise, kararlarını bir hafta içinde vereceklerini belirtti.

(soL - Haber Merkezi)