Nihat Ergün'den sert sözler: Servet, şehvet ve şöhret arzusu...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bugün düzenlenen törenle görevini Fikri Işık’a devretti. Ergün törende yaptığı konuşmada operasyona gönderme yaparak, "İnsanları neyin yoldan çıkaracağını biliyorum. Servet, şehvet ve şöhret arzusu insanı yoldan çıkarır. Allaha şükür parayla pulla işimiz olmadı" dedi.

Erdoğan'ın Kabine değişikliği kararının ardından devir teslim törenleri sürüyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, törende şu ifadeleri kullandı:

İnsanları neyin yoldan çıkaracağını biliyorum. Servet, şehvet ve şöhret arzusu insanı yoldan çıkarır. Allaha şükür parayla pulla işimiz olmadı. Makamların mevkilerin başından beri geçici olduğunu biliyoruz. Diğer konularla da yakın bir işimiz olmadığını herkes yakından bilir. Bu konularda gönlümüz rahat. Dostlarımızın da sevenlerimizin de gönlü rahat olsun.

Şu sırada bir takım cemaat tartışmaları söz konusu. Makamların geçici olduğunu biliyorum. Devletle ilişkilere gelince boyut farklıdır. İnananların inanmayanların ortak organizasyonunu adı devlettir.Anayasa, kanunlarla çalışır. Devlet içerisinde her mezhepten kişi kamu görevlisi olarak görev alabilir. Ancak insanlar mezheplerini, meşreplerini dışarıda bırakmayı bilmelidir. Devlet devlet olmaktan çıkar. Devletle ilişkisi olan insanlar buna hassasiyet göstermelidirler. Yönetilemeyecek kadar büyürse bir yapı kendi kendini yöneten birimler ortaya çıkar. Devlet bunlara bakar, hukuk içerisinde mücadele ederler.