Nazım Hikmet şiiri okuyan Vali Mutlu'ya tepki: Sen okuma!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, komünist şair Nazım Hikmet'in ölüm yıldönümünde, Twitter hesabında Nazım Hikmet şiiri okuduğu bir video yayınladı.

Avni Mutlu, "Toplumcu gerçekçilik akımıyla yazdığı şiirlerinde devrimci his ve düşüncelerini yansıtan Nazım Hikmet, romantik duygularını da aynı derinlikte sanatına yansıttı. Bu toprakların yetiştirdiği ama kabri bu toprakların dışında kalmış ünlü şairi anıyor ve sevgi dolu şiirlerinden birini paylaşmak istiyorum" diyerek, Nazım Hikmet'in bir şiirini okudu.

Mutlu'nun Nazım Hikmet şiiri okuması, sosyal medya kullanıcılarından da büyük tepki aldı. "Twitter'da bazı kullanıcılar Vali Mutlu'ya "Sen okuma", " Sizin olduğunuz yerde hür yaşamak mümkün mü? Ağaçlara tahammülünüz bile yok", "E biz de bunu demiştik geçen sene Gezi Parkı'nda ama siz bizi öldürdünüz" şeklinde mesajlar yazdı.

İşte Haziran direnişinde onlarca insanın yaralandığı, gözünü kaybettiği, Berkin Elvan'ın, Mehmet Ayvalıtaş'ın öldürüldüğü kent İstanbul'un Valisi'nin, komünist şair Nazım Hikmet'in şiirini okumakta bir beis görmediği o anlar