“Müşteri öğrenci” başarı getiriyor!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük özel okulların öğrencilere müşteri gözüyle baktığı için başarılı olduklarını iddia etti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, bir toplantıda yaptığı açıklamada “Öğrenciye bir miktar da müşteri gözüyle bakıyor özel okullar, bakmak zorunda da. Bu nedenle başarılı okullar” şeklinde konuştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ''Türkiye'de Özel Öğretimin Yeri ve Trabzon'' konulu toplantıda konuşan MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Küçük’ün yaptığı açıklamalar Bakanlığın eğitime ve özel okullara bakışını ortaya koydu. Özel okullara en çok desteği veren hükümet olmakla övünen AKP hükümetinin bürokratları da hükümetin yolundan gidiyor.

MEB’in mi özel okulların mı müdürü?
Küçük toplantıda ''Türkiye'de Özel Öğretimin Yeri ve Trabzon'' başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, özel okulların başarısının temelinde öğretmenin çok çalışmasının yattığını ileri sürerken şöyle konuştu: “Çünkü başarısız olduğu zaman müşteri kaybedecek. Öğrenciye bir miktar da müşteri gözüyle bakıyor özel okullar, bakmak zorunda da. Bu nedenle başarılı okullar. Özel okulların sayısının artması istihdam açısından çok önemli. Türkiye'de devlet okulunda 23 öğrenciye 1 öğretmen düşerken özel okullarda 9 öğrenciye 1 öğretmen düşmektedir. Yani özel okullar devletin 2,5 katı kadar istihdam sağlamaktadır. Bu da çok önemli bir gelişmedir. Şu anda Türkiye'de çok önemli sayıda eğitim fakültesi mezunu öğretmenimizin boşta gezdiğini düşünürsek bunun çözümünden birinin de özel sektörün payının artırılması olduğunu görmekteyiz. Özel okulun payının artması, devletin eğitime yaptığı yatırımların azalmasına sebep olacaktır.''

Küçük toplantıdaki konuşmasında dershanelere de değinirken, bu sektörün çok önemli olduğuna inandığını söyledi. Küçük dershaneleri kapatma düşüncesini “4. Murat'ın içkiyi yasaklamasına” benzetirken, şöyle konuştu: “Oysa çok önemli olduğuna inandığım bir sektör. Bugün dershaneleri kapatsak yani 4. Murat'ın içkiyi yasakladığı gibi bir tamimle hemen yasaklasak ne olur? Bütün evler dershaneye döner. Her öğretmen evde, büroda, ötede beride, velinin evinde özel ders vermeye başlar. Şu anda da belki bir miktar var ama bunun sayısı çok daha artacaktır. Kayıt dışı ekonomi olacaktır. Şu anda 4 bin 300 tane bizim dershanemiz sisteme kayıtlı vergi veriyorlar ve 52 bin üniversite mezunu insan çalıştırıyorlar. Bu açıdan da çok önemli dershaneler.''
(soL - Haber Merkezi)