MÜSİAD: Danıştay 8. Dairesi umut verdi

İslamcı patronlar örgütü MÜSİAD, YÖK'ün İmam Hatiplilerin önünü açmaya dönük katsayı değişikliğine bir öğrencinin yaptığı itiraza Danıştay 8. Dairesi'nden red gelmesi üzerine açıklama yaptı. MÜSİAD kararın "gelecek adına umut verici olduğuna inandıklarını" bildirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından yapılan katsayı düzenlemesinin adaletsizliği tam olarak gideremediğini öne sürdü ancak yine de gelecek adına umut verici olduğuna inandıklarını kaydetti.

İslamcı patronlar örgütü MÜSİAD esas olarak İmam Hatipliler için yapılan katsayı değişikliğinden duyduğu memnuniyeti bir açıklamayla dile getirdi.

Vardan, Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün aldığı yeni katsayı kararının yürütmesinin durdurulması istemini reddetmesini değerlendirdiği açıklamasında, üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasının, meslek liselerine yönelik ilgiyi azaltarak, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman istihdamı hususunda büyük bir boşluk oluşturduğunu ve bir mesleksizler ordusu meydana getirdiğini savundu.

Gösterdikleri gayretlerden dolayı YÖK üyelerini kutladı

YÖK tarafından daha önce yapılan katsayı düzenlemelerinin Danıştay'dan geri döndüğünü anımsatan Vardan ''Son yapılan düzenlemenin Danıştay 8. Dairesi'nin kararı ile onaylanması, sanayicilerimiz ve iş adamlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. MÜSİAD camiası olarak, her ne kadar katsayı adaletsizliğini tam olarak gidermeyen bu kararın, yine de gelecek adına umut verici olduğuna inanmaktayız. Ayrıca, gösterdikleri gayretlerden dolayı YÖK üyelerini kutlar ve kararın ülkemize hayırlı olmasını dileriz.''
(soL-Haber Merkezi)