Muammer Güler'den 'Emniyet'i gözden geçirin' talimatı

Muammer Güler, oğlunun da yolsuzluktan gözaltına alındığı operasyon sonrasında 81 ilin valisine emniyeti “gözden geçirin” talimatı verdi.

Muammer Güler rüşvet operasyonu ve yaşanan gözaltıların ardından 81 ilin valisine emniyeti “gözden geçirin” dedi. İddiaya göre soruşturmalar şube müdürleri ile sınırlı kalmayacak, emniyet müdür yardımcıları ve operasyonda yer alan polislere de soruşturma açılacak.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre İçişleri Bakanı Muammer Güler, operasyondan haberdar olur olmaz, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve bazı daire başkanlarıyla 3 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Rüşvet operasyonun ardından Güler'in talimatıyla 81 ilin valisine başta Organize, Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri olmak üzere şube müdürleri ve sorumlu emniyet müdür yardımcılarını "gözden geçirin" talimatı gittiği iddia edildi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında görev alan şube müdürlerin yanı sıra sorumlu emniyet müdür yardımcıları ve polislere de soruşturma açıldığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in talimatı doğrultusunda polisleri soruşturulması için 2 müfettiş görevlendirilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) kendi bünyesinde inceleme başlattı. Operasyonu yapan şubelerin müdürlerinin yanı sıra operasyonda görev alan, teknik-fiziki takip ve gözaltı yapan polislerle ilgili de soruşturma başlatıldığı bildirildi. Polisler hakkında görevlerini kötüye kullanma, yetkilerini aşarak hiyeraşik yapıyı gözetmeden, bağımsız olarak soruşturma ve inceleme başlatma nedeniyle soruşturma yapılıyor.