‘Misyonerleri örnek alın’

ELAZIĞ Valisi Muammer Muşmal, cami açılışında yaptığı konuşmada Müslüman din adamlarının misyonerlik faaliyetlerine başlaması gerekir dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Elazığ merkezine bağlı Yünlüce Köyü'nde yapımı tamamlanan cami, Vali Muammer Muşmal, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Bayındırlık ve İskan müdürü ve köylülerin katılımıyla düzenlenen törenle açıldı. Muşmal, köylerin asfalt olmasa da yolunun, içme suyunun, camisinin bulunduğunu, il genelindeki yerleşim yerlerinin büyük bir kısmının bu tür hizmetlere kavuşturulduğunu söyledi.

Muşmal, okul, cami, medrese gibi mekanların ülkelerin tapusu, mühürü olduğunu, tarihte Osmanlı topraklarında yaşayıp da, bugün Birleşmiş Milletler'e üye olan 32 devletin bulunduğunu, bu devletlere bakıldığında, oralarda Türk milletinin izlerinin en önemli göstergesinin camiler olduğunu belirtti.

Vali yaptığı konuşmada ülkenin bazı bölgelerinde misyonerlik faaliyetleri yapıldığına dikkat çekerek, "Din adamlarımızın bundan gereken dersi çıkarıp 'ben ezanı okudum, namaz kıldırdım, görevimi yaptım' dememesi gerekir" dedi.