Microsoft Türkiye’ye yerleşiyor

Microsoft CEO'su Steve Ballmer, Bilkent Üniversitesi’nde kurulan Microsoft İnovasyon Merkezi’nin açılışını duyurmak üzere Ankara’daydı. Microsoft İnovasyon Merkezi’nin bu süreçteki en önemli görevi “Microsoft Devlet Projesi” olacak.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye'de özellikle "e-devlet" projesiyle birlikte kamu kuruluşları için yazılım hazırlayacak olan Microsoft Türkiye'ye kurumsal olarak da yerleşiyor. Türkiye'deki yazılım piyasasına hakim olmak, kendi finansman ile danışman hizmetlerini geliştirmek ve kamu kuruluşlarına yazlım hazırlamak üzere kurulan Microsoft İnovasyon Merkezi'nin açılışını duyurmak için Türkiye'ye gelen Microsoft CEO'su Steve Ballmer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le görüştü.

Türkiye Avrupa'nın Tayland'ı mı olacak?
Ankara Sheraton'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Ballmer, Türkiye'nin Avrupa'nın ve bölgesinin yazılım merkezi olabileceğini açıkladı. Türkiye'nin, önemli bir yazılım ve inovasyon merkezi olabileceğini ifade eden Pallmer, "Microsoft, iş ortaklarından oluşan ekosistemi ile, Türkiye'de BT endüstrisinin gelişmesine ve Türkiye'nin potansiyelini gerçekleştirmesine destek olmayı hedefliyor" dedi. Ballmer, bu doğrultuda kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile işbirlikleri yapılacağına işaret etti.

Sağlık, eğitim ve gençlik ilk hedef
Ballmer, Microsoft İnovasyon Merkezi'nde akademisyenler, öğrenciler, sermayedarlar sağlık, eğitim ve e-devlet kapsamında yazılım projeleri geliştirildiğini söyledi. Microsoft ayrıca "DreamSpark Programı"nı cazibe merkezi haline getirerek öğrencilere ulaşmaya çalışacak. Ballmer, projeyle öğrencilerin yazılım hazırlama imkanına kavuşacaklarını ifade etti. Ballmer, Programa katılan gençler geliştirdikleri yazılım projeleri için ihtiyaç duydukları Microsoft bilgi kaynaklarından faydalanabileceklerini söyledi. Steve Ballmer Türkiye'ye yaptığı ziyarette üst düzey görüşmelerde de bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşen Ballmer'ın özellikle eğitim, sağlık ve ulaştırmada kamu kuruluşlarının yazılım alt yapısı konusunda görüştü.