MHP’de adaylar çoğalıyor

Sonbaharda gerçekleşecek olağan kongresi yaklaşan MHP’de liderlik için adaylar artıyor. Ahmet R. Yılmaz da aday olabileceğini açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) MHP'li Ahmet R. Yılmaz, sonbaharda gerçekleşecek olan MHP Olağan Kongresi'ne aday olabileceğini açıkladı. Yılmaz, bir dönem partinin "Hükümeti İzleme Komisyonu"nda görev almıştı.

Yazılı bir açıklama yapan Yılmaz, Türkiye'nin siyasi bir kriz içerisinde olduğunu, bunun sebebinin de siyasilerin oluşturduğu oligarşik yapılar olduğunu savundu. Devlet Bahçeli'nin MHP'de çok önemli hizmetlere imza attığını söyleyen Yılmaz, "Bahçeli'nin tarihi bir görevi kalmıştır, o da MHP'nin yenilenmesi ve Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde, AKP ve onu idare edenlerin riyakâr siyasi anlayışlarının tahripkârlığını ortadan kaldıracak yapılanmayı MHP'de hayata geçirmesidir. Bu görevi de Sayın. Bahçeli'nin layıki ile yerine getireceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Önemli olan MHP içerisinde kısır tartışmalar yerine Türkiye'nin sorunlarına cevap verecek bir yapının MHP çatısı altında oluşturulabilmesidir" dedi.

Yılmaz, aday olabileceğini de şu sözlerle duyurdu: "Demokratik bir seçim yarışını sağlayabilmek, MHP'de çoğulcu demokrasinin işletilmesi ve yeniden değerlerimizle kucaklaşarak, Türkiye'nin iktidar partisi olabilmenin önündeki engelleri kaldırmak adına, ileriki günlerde uygun şartların oluşması durumunda, MHP'nin onurlu bir parti üyesi olarak, pek tabii MHP genel başkanlığına adaylığı düşünebilirim."

Ahmet R. Yılmaz, Eski Bakan MHP'li Koray Aydın'ın desteklediği olağanüstü kongre fikrini ise benimsemediğini söyledi.