Mezhepçi Albayrak'ın özrü kabahatinden büyük: ÖSO'cuyum!

Reyhanlı konusunda yaptığı açıklamalarına büyük tepki gelen Hakan Albayrak bugün bir özür yazısı kaleme aldı. Yazısında MHP'lilerden özür dileyen Albayrak, Aleviler'den ise özür dilemedi. Kendisine dava açacağını söyleyen yurttaşı suçlamayı da ihmal etmeyen Albayrak, ÖSO'cu olduğunu da açıkladı.

Reyhanlı'da yüzün üzerinde yurttaşın bombalı saldırılarla öldürülmesinin ardından bölge halkını linçci ve Neo-Nazi ilan eden, ÖSO'ya hedef gösteren İslamcı yazar Hakan Albayrak halktan gelen büyük tepki üzerine bugün bir "özür yazısı" yazmak zorunda kaldı.

"Kesin bir şey söyleyemem çünkü bilmiyorum"
Katıldığı televizyon programında Suriyelilerin kafasının ezildiği, Alevi doktorların Sünnilere eziyet ettiği gibi yalanlar söyleyen Albayrak'ın özür yazısında kaleme aldığı, "En az bir Suriyelinin linç edildiğini -bir doktorun gayri resmi beyanına istinaden- iddia ettim, fakat o linçin nerede ve tam olarak kimler tarafından gerçekleştirildiğine dair bir şey söylemedim. Söylemem mümkün de değil, çünkü bilmiyorum" satırları yüzden fazla kişinin yaşamını yitirdiği bir olayda atıp tutmak bu kadar kolay mı dedirtti.

Yazısında sözlerinin çarpıtıldığını savunan Albayrak, "Gerek televizyondaki konuşmalarımda ve gerekse gazetedeki yazımda maksadını aşan ifadeler oldu, evet. Bunlar için Reyhanlı halkından, MHP camiasından ve bütün Türkiye’den özür dilerim" dedi. Ancak Albayrak'ın Hataylı doktorların yoğun tepkisini çeken mezhepçi iddialarından dolayı özür dilememesi dikkat çekti.

"Biz Neo-Nazi değiliz" diyen yurttaşı suçladı
Sosyal paylaşım sitelerinde dolaşan bir videoda, Suriyeli mültecilere elinden gelen yardımı yaptığını ve kendilerine Neo-Nazi benzetmesi yapan Albayrak'ı mahkemeye vereceğini söyleyen yurttaşa da cevap veren Albayrak, yine kanıtlayamadığı iddialarının arkasına sığınıp kendisine tepki gösteren yurttaşı şu satırlarla suçladı, "Neo-Nazi lafını o güzel kardeşimiz niye üstüne alınmış ki? Bu bir yana sokaklarda, meydanlarda Suriyeli mülteciler aleyhinde bağırıp çağırarak konuşan ve hatta onlara saldıran hemşerilerden bir tanesi hakkında 'Sen Reyhanlının adını lekeliyorsun', 'Sen halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyorsun' diyerek suç duyurusunda bulunmuş mu da şimdi bana dava açmaya kalkıyor?"

"ÖSO'cuyum"
Yazısında Rizeli bir kişinin, “Hakan Albayrak gazeteci mi, ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) militanı mı, müfettiş mi?” sorusuna "Üçü de" yanıtını veren Albayrak böylece ÖSO'cu olduğunu da kamuoyuna açıklamış oldu.

(soL-Haber Merkezi)