'Meslek Lisesi Memleket Meselesi'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Türkiye, aslanın midesinden ekmeği çıkarma dünyasında kısır çekişmelere gebe bırakılmamalıdır'' dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Bakan Çelik, Atatürk Anadolu Meslek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen Türkiye İş Kurumu Eskişehir İl Müdürlüğü eğitim projeleri açılış töreninde yaptığı konuşmada mesleki eğitim seferberliğinin başlaması gerektiğini ifade etti.

Çelik, sanayinin büyümesi konusundaki altyapı çalışmalarının önemini vurgulayarak "İş alanı genişleyecek, iş alanı gelişince talepte bulanulacak, talepte bulunulunca nitelikli eleman bulmada zorlanılmayacak. Her işi yaparız diyen değil, hangi işi iyi yaptığını bilen, sertifikalı elemanları yetiştireceğiz" dedi.

Avrupa Birliği'nin de daha önce işaret ettiği Avrupa'da "ara eleman ihtiyacı"nın Türkiye'nin genç nüfusu üzerinden karşılanması açısından kritik olan Meslek Liseleri bugünlerde "Meslek Lisesi, Memleket Meselesi" sloganıyla Koç grubu tarafından da destekleniyor.

Meslek Liseleri sadece "teknik eğitim" verilmesi açısından çoğu kişi tarafından eleştirilse de, "okul masraflarını karşılayamama", "işsiz kalma" tehlikelerini düşünerek, son yıllarda ailelerin çocukları için en fazla tercih ettiği okullar arasında yer alıyor.