Melih Gökçek: ‘Mehmet Ali Alabora başına gelecekleri bilmiyor’

Gezi Parkı direnişine karşı saldırgan tutumuyla dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, bu kez de sanatçı Mehmet Ali Alabora’yı hedef aldı.

Yeni Şafak Gazetesi’nin hakkında yaptığı haber sonucu gericilerin hedefi haline gelen sanatçı Mehmet Ali Alabora’ya bu kez Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek saldırdı.

TV8’de Erkan Tan'la Başkentten programına katılan Gökçek, Mehmet Ali Alabora'nın Gezi Parkı olaylarında baş aktör olduğunu iddia ederek "Alabora başına gelecekleri bilmiyor. Ama Allah'ın izniyle devlet bunu yakalayacak ve ben onu içeride göreceğim" dedi.

Mehmet Ali Alabora ve yönetmeliğini yaptığı Mi Minör oyununa saldıran ve “Bu olayları tahrik etmek yok. Bu olaylar önceden tamamen mizansen” diyen Gökçek, “Mehmet Ali Alabora diye bir adam var. O bu olayların baş aktörüdür” diye konuştu.

"Alabora'yı devlet yakalayacak, savcılar hesap soracak"
Mi Minör tiyatro oyununun senaryosunu da anlatan Gökçek, "Gezi Parkı'nda ne yapacaklarının bütün denemeleri oyunda yapılıyor. Bütün senaryo Gezi Parkı olayları üzerine ve bire bir her şey oluyor. Alabora başına gelecekleri bilmiyor. Ama Allah'ın izniyle devlet bunu yakalayacak, savcılar bunun hesabını soracak ve ben onu içeride göreceğim" diye konuştu.