Meğer gaza gelmiş!

Türk Hava Yolları'nda deve kesilmesi kamuoyunda skandal etkisi yaratırken deveyi kestiren Teknik Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can'ın "gerici" olmadığı aslında gaza geldiği öğrenildi.

soL (HABER MERKEZİ) THY'nin filosunda 13 yıldır bulunan ve olumsuz vakalarla anılan İngiliz yapımı RJ tipi uçakların kira sözleşmesinin sona ermesi, apronda deve kesilerek kutlanmıştı.

Teknik Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can'ın girişimiyle alınan bir deve, süslenerek kamyonla alanın B kapısına getirilmiş, Apronda bekletilen RJ tipi uçağa kadar yürütülen deve, uçağın önünde kesilmişti. Can, bu iş için DHMİ ve polisten resmi izin aldığını belirterek, "Uçaklar geldiğinde kurban kesme âdeti var. Gittiklerinde de yapsak diye düşündük. Parayı aramızda topladık" diye kendini savunmuştu.

THY'nin gericilik skandalları şeklinde yorumlanan haberler THY'de bugün hâlâ tartışılmakta. THY'nin yeni uçak seferinin tanıtıldığı bir organizasyonda basın mensuplarına olayın gerçek süreci şu şekilde anlatıldı:

Şükrü Can göreve geldiği dönemde THY'nin elinde 4 adet İngiliz bir firmadan kiralanmış olan RJ 100 uçakları var. Bu uçaklar 4 motorlu fakat küçük uçaklar. Bu uçakların bakımı oldukça zor ve masraflı. THY o dönemde bu uçakları İngiliz firmaya geri vermeye uğraşıyor. Fakat İngiliz firma uçakları geri almamak için sürekli sorun çıkarıyor. Uçakların hiçbir sorunu olmadan eksiksiz olarak iade edilmesi gerektiğini belirterek ayak sürüyor.

Şükrü Can ise teknisyenlerle bir sohbet sırasında bu durumdan bıkmış bir vaziyette ve teknisyenlerden birinin, "Bu uçakları gönderirsek kurban kesmemiz lazım" deyince o da gaza gelip, "Bu uçaklardan kurtulalım vallahi deve keseceğim" diyor.

Uçakların gönderilmesinin ardından Can'ın deve kesmek gibi bir niyeti olmasa da bakım ekibindekiler Şükrü Can'a bu sözünü hatırlatıyorlar ve Can deveyi bu olay sonunda kestiriyor. Bakım ekibindekilerin deve sözünün arkasında durmasını hatırlatması Can'ın THY'de bir skandal yaratmasına neden oluyor.

Olay anlatıldıktan sonra ise Şükrü Can'ın teknik konularda oldukça deneyimli olduğu ve THY'nin bakım bölümünü geldiği dönemde toparladığı da konuşmaya ekleniyor.