Medeni Yıldırım vurulduğu yerde anıldı

Medeni Yıldırım, Haziran Direnişi günlerinde Lice’de yapılan kalekol protestosunda vurularak öldürüleli 1 yıl oldu. Bugün mezarı başında anılan Medeni’nin katilleri 1 yıldır korunuyor, soruşturma ilerlemiyor.

Diyarbakır Lice’nin Kayacık köyünde yapılan kalekolu protesto edenlere açılan ateş sonucu vurularak öldürülen ve Haziran Direnişi’nde sokağa çıkan halk tarafından sahiplenilen Medeni Yıldırım’ı yitireli bugün 1 yıl oldu.

'Katiller cezalandırılana kadar..."
Medeni için bugün vurulduğu yerde anma yapıldı. Anma için Diyarbakır merkezden Lice’ye yola çıkanlara kurulan kontrol noktalarında GBT kontrolleri yapılırken kitleye TOMA’lar da eşlik etti. Yapılan anmada konuşan anne Fahriye Yıldırım “1 yıldır başbakana, savcıya gidiyorum sonuç yok. Katiller cezalandırılana kadar gideceğim” dedi. Ağabey Mehmet Yıldırım da “Bu tür davalarda yavaşlatma ve uzatma var. Ne biri görevden alındı, ne de işlem yapıldı” tepkisi gösterdi.

Soruşturma ilerlemedi
Haziran Direnişi günlerinde Diyarbakır Lice’de kalekol yapımını protesto eden halka açılan ateş sonucu 19 yaşındaki Medeni Yıldırım vurularak katledilmişti. Yıldırım’ın öldürülmesi İstanbul, Ankara, Eskişehir, Hatay ve birçok ilde binlerce insanın katıldığı yürüyüşle protesto edilirken vuranlar devlet tarafından korundu.

Diyarbakır’daki yetkili savcılık adına soruşturmayı yürüten Lice Cumhuriyet Savcılığı dosyaya gizlilik kararı koydu. Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü hazırladığı tutanakta, uzun namlulu silahlara ait 317 adet kovan bulunduğunu belirtmişti. Savcılık da olaylarda 21 silahın kullanıldığını tespit ederken, İçişleri Bakanlığı "hedef gözetilerek ateş açıldı" tespiti yaparak 2 komutana soruşturma izni vermişti. Ancak soruşturmada halen bir aşama kaydedilemedi.