MEB’den rövanş genelgesi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Bu defa İsrail mallarının protesto edilmemesi için genelge çıkardı.

soL (HABER MERKEZİ) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan genelgeyle İsrail mallarının boykot edilmesinin engellenmesi çağrısında bulunuldu. Bakan Hüseyin Çelik imzalı genelge, daha önce İsrail saldırısında yaşamını yitiren Filistinliler için okullarda saygı duruşunda bulunulması yönünde çıkarılan genelgeyi akıllara getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki çıkışı sonrası "Türkiye'de antisemitizmin artacağı kaygısı" öne sürülerek İsrail kökenli firma ve ürünlere yönelik "olası" boykot çağrılarına karşı genelge yayınladı.

Çelik "barışa" hizmet etmek istemiş
Çelik genelgede, "Okullarda bu olumsuz girişimlerin olmaması için gerekli tedbirleri alın" dedi. Çelik genelgenin Gazze'deki barış sürecine katkıda bulunacağını ileri sürdü. Çelik, "Global ekonomik krizden etkilenmemek ve Gazze'de barış sürecini olumsuz etkilememek için, okullarımızda olumsuz girişimlerin olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını rica ederim" dedi.

"Sarı Gelin Belgeseli" hangi barış için kullanıldı?
Milli Eğitim Bakanlığı bu dönem iç ve dış gelişmeleri gündemine alarak bir çok genelge yayımladı. Bu genelgeler arasında en çok tartışılan ve Bakan Hüseyin Çelik'in sonradan uygulanmayı durdurduğu "Sarı Gelin - Ermeni Sorununun İç Yüzü Belgeseli"nin okullarda gösterilmesi kararıydı.

İçeriğindeki savaş görüntüleri ve Ermenilerin Türklere karşı zulüm uyguladığı yönünde iddiaların yer aldığı "Sarı Gelin - Ermeni Sorununun İç Yüzü Belgeseli" okullara dağıtılmış ve öğrencilere izlettirilmeye başlanmıştı. Demokratik kitle örgütleri ve Türkiye'deki Ermeniler uygulamaya tepki göstermiş, bunun üzerine yarısı dağıtılan belgesel DVD'lerinin dağıtılmayan yarısı okullara gönderilmemişti.

Çelik açıklamasında Belgesel'in "eğitim materyali" olduğunu ileri sürmüş ve bu "materyalin" uygulanışının amacı aştığını dile getirmişti.