Margulies ODTÜ’de protesto edildi

Roni Margulies, ODTÜ’de katıldığı bir panelde solcu öğrenciler tarafından protesto edildi. Öğrenciler, Margulies’e tepki olarak salonu boşalttılar.

ODTÜ'de Antikapitalist Öğrenciler'in düzenlediği ve Taraf gazetesi yazarı Roni Margulies'in konuşmacı olarak katıldığı "Yeni Sol Üzerine Düşünceler" paneli, ODTÜ'lü solcu öğrenciler tarafından protesto edildi.

Margulies, konuşması sırasında AKP’nin gerçekleştirdiği Ermeni açılımı, Kürt açılımı gibi birtakım gelişmelerle Kemalist ideolojinin alaşağı olduğunu söyledi. Margulies’in konuşması sırasında söz alan bir öğrenci, solun değerlerinin alaşağı edilmeye çalışıldığını, Türkiye'nin devrimci, ilerici değerlerine küfredenlerin solcu değil sermaye işbirlikçisi, AKP'ci olabileceğini belirtti. Öğrencinin bu sözlerinin ardından diğer öğrenciler de Margulies’i alkışlarla protesto etmeye başladılar. Protestocu öğrenciler, sonunda salonu boşalttılar.

DSİP üyesi Roni Margulies, Taraf gazetesinde sık sık yazdığı yazılarda sol örgütleri sürekli eleştirmesiyle biliniyor. Son olarak ÖDP’li gençler, Margulies’in “devrimci değerlerine küfrettiğini” belirterek Margulies’e yeşil boya dökmüş ve tepkilerini göstermişlerdi.
(soL - Ankara)