Manisa efesi Bülent Arınç meydanda

Merkez medyanın "duruş"unu pek beğendiği Bülent Arınç, çıktığı seçim gezisinde AKP'nin sesi oldu, meydan okudu! 29 Mart yerel seçimlerinde, seçim bölgesi Manisa'nın belediye başkanlığını MHP’ye kaptırdıktan sonra dahi sesi kısılmayan, üstüne bir de kabineye alınan Arınç, olağan seçim konuşmalarından farklı vurgularıyla dikkat çeken Akyazı'daki konuşmasında, "…

soL (HABER MERKEZİ) Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 7 Haziran'da yenilenecek olan belediye başkanlığı seçimleri öncesinde, mevcut belediye başkanı AKP'li Yaşar Yazıcı'ya destek vermek amacıyla ilçeye bir seçim ziyareti gerçekleştiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, vatandaşlara yaptığı konuşmada, çetelerin AKP iktidarını devirmeye çalıştığını vurgulayarak, "AKP'yi yıkacaklarmış. Halkın seçtiği iktidarı devireceklermiş. Neredeymiş o eski darbe günleri. Neredeymiş eski kazançlı günler. Küçüğü de büyüğü de şimdi 'bir yerlerde'. Türkiye'de AKP iktidarı var. Meydan okuyoruz. Hodri meydan!" dedi.

Vatandaş hangi gazeteleri okuyor, Arınç "biliyor"...
Bülent Arınç, AKP iktidarı karşısında yürütülen her tür muhalefeti "Ergenekon" ile eşitleyen AKP diskurunu Akçakoca'da yaptığı seçim konuşmasında da geçerek, herkesin AKP üzerinde oyun oynadığını ileri sürdü.

"Akyazılılar, siz her gün televizyon izliyor, gazeteleri okuyorsunuz değil mi? Silivri'de bir yargılama var, adına 'Ergenekon' mu ne diyorlar, biliyorsunuz değil mi? Bunun iddianamesinde gazetelerde boy boy çıkan birtakım konuşmalar, planlar ve organizasyonlar var. Bunların bir tek hedefi var. Çeteler Türkiye'de AKP iktidarını devrimeye çalışıyor" diyen Arınç, AKP'den başka bir parti iktidarda olsaydı bu tezgahların rüzgarından bile devrilebileceğini, ama AKP'nin dayandığını söyledi. Arınç, "ama iktidarda AKP var. Yerinde, sabit, dimdik duruyor. Tek gücünü Rabbimin lütfundan, milletin takdirinden alıyor. Bu yüzden 6,5 yıldır iktidardayız" dedi.

İktidarları döneminde 55 çıkar amaçlı suç örgütünü açığa çıkardıklarını anlatan Arınç, AKP'nin şimdi de "büyükler"le uğraştığını belirterek "Ergenekon"u dile getirmeden geçmediği seçim konuşmasında, "hepsi yargının önünde... 'Sauna'sından, 'Neşter'ine, milletin kanını emen ve milletin zenginliğini perişan eden ne kadar sülük varsa hepsinin hakkından geldik" şeklinde konuştu.

Mayın yasasından geri basmanın ferahlığıyla: Davos sandıktan dışarı...
Arınç, konuşmasının bir bölümünü ise, Meclis gündeminde olan ve Suriye sınırındaki arazinin mayınlardan temizlenerek 44 yıllığına temizleyecek şirkete verilmesini öngören yasa tasarısının kabul edilmesinin ardından ihalenin İsrail'e verileceğine "inandırılan" AKP'li milletvekillerinin direnci konusunda çokça yazılıp çizilen günlerin ardından İsrail'e efelenmeye ayırdı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'a "Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e karşı gösterdiği yiğitlik ve asalet"ten ötürü hakkını helâl ettiğini dile getiren Arınç, "biz başbakanımızla 30 yıldır arkadaşız. Aynı yolda beraber gittik yıllarca. Sonunda böyle bir partiyi kurduk. Bizim de birbirimize kızdığımız, gücendiğimiz günler olmuştur...

Ama bir olay oldu, o olay bana hayatımın gayesini, 40 yıla yaklaşan siyasi hayatımın da en güzel meyvesini verdi. Ben ondan sonra dedim ki, 'ey Tayyip Bey, ben sana bundan önce ve bundan sonra bütün haklarımı helal ediyorum'. Neydi o olay biliyor musunuz? Bu olay Davos'ta gösterilen yiğitlikti, asaletlikti, büyüklüktü" dedi.

Bülent Arınç, 29 Mart yerel seçimleri çalışmaları sırasında yaptığı konuşmalarda Davos'tan söz açmayışını bir asalet emaresi olarak göstermeye çalışan "başbakanı"na övgüsünü, "siyasetin bir gayesi olmalı... Yatarak, yuvarlanarak siyaset olmaz. Zamanı gelir sizin bir asalet göstermeniz gerekir. Yiğitlik, yanında masum ve mazlum insanlara en büyük zulmü yapmış bir devletin cumhurbaşkanı otururken bile zalime karşı hakikatı söyleyebilmektir. Bunu Türkiye'nin başbakanı yaptı. Çok şükür hayatta bunu gördünüz ya, ölsek bile gam yemeyiz" sözleriyle sürdürdü.