Makam aracından Mehmet Metiner çıktı!

Dinci basından 2000'lerin başında kısa süreliğine HADEP yöneticiliğine transfer olan Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı Mehmet Metiner, dün Erdoğan'a makam arabasında eşlik ederek birlikte iftar yemeğine katıldı.

Hükümetin adını “demokratik açılım”a çevirdiği “Kürt açılımı” gündemdeki yerini korurken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gazeteci Metin Metiner ile görüştüğü anlaşıldı. Dün AKP İstanbul İl Başkanlığı'ndan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın verdiği iftar yemeğine giden Erdoğan'a eskiden HADEP'te yöneticilik de yapmış olan Mehmet Metiner'in eşlik ettiği görüldü.

İslamcı dergi ve gazetelerin genel yayın yönetmenliği ve Tayyip Erdoğan ve Recai Kutan'ın danışmanlığınından 2000'li yılların başında bir süre HADEP genel başkan yardımıcılığına transfer olan Metiner, bu kısa deneyimin ardından dinci yayınlarda yürüttüğü gazetecilik görevine geri dönmüştü.

Şimdi hükümet yandaşı yayın organı Star gazetesinde köşe yazıları yazan Metiner, kısa süre önce Fethulah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Bugün gazetesinde yazıyordu.

(soL-Haber Merkezi)