Lobna’nın durumu hala kritik

Taksim'de gaz fişeğiyle ağır yaralanan Lobna Allamii'nin durumu hala kritik. Allamii’nin ailesi dava açabilmek için olay anına ait fotoğraf ve video görüntüsü toplamaya çalışıyor.

Taksim’de 31 Mayıs’ta polis müdahalesi sırasında başına isabet eden biber gazı fişeğiyle ağır yaralanan Lobna Allamii 20 gündür Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Lobna’nın sağlık durumunun iyiye gittiği ancak kritik evreyi atlamadığı belirtildi.

Almanya’da çalışırken vizesini uzatmak için Mayıs ayında Türkiye’ye dönen Lobna Allamii, Alman Başkonsolosluğu’na başvurarak vizesini uzatmak istiyordu. O günlerde Gezi Parkı eylemleri de başlamıştı, 20 yıldır Türkiye’de yaşayan Ürdünlü Allamii de DİSK’in çağrısıyla yapılan oturma eylemine katıldı. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesi sonrası AKM’ye doğru koşan Allami’nin kafasına biber gazı kapsülü isabet etti. Olay sonrasında hemen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Allamii 20 gündür yoğun bakımda tedavi görüyor.

Hastanede iki kez beyin kanaması geçiren Allamii’nin, beynin her iki tarafından iki kez ameliyat geçirdiği öğrenilenildi. Avukatı Volkan Gültekin sağlık durumu ile ilgili soL’a verdiği bilgide “Allamii’nin sağlık durumunun iyiye gittiğini ancak kritik evreyi atlamadığını” belirtti. Lobna Allamii’nin kızkardeşi Fatin Allamii ise Facebook sayfasında Lobna ile ilgili 18 Haziran Salı günü paylaştığı bilgi notunda “Çok şükür dualarımız işe yaradı ve güzeller güzeli Lobna’mız uyandı uyandı derken Uyandi derken elbette ki normal bir uyanma anlaminda degil.. Narkozla uyutma sureci dun oglen itibariyla sona erdi. Agir anestezik ilaclar kesildi.. 24 saat dolmadan Lubna gozlerini acti.. Saglik durumu henuz netlik kazanmis degil.. Belirgin olan birkac sey var tabii ki.. Kendisi nefes alabiliyor, solunum cihazindan ayrildi.. Hayati bir gelisme..” açıklaması yaptı.

Öte yanda Allamii’nin uğradığı şiddetle ilgili olarak yakınları, olay anına ait fotoğraf ve video görüntüsü toplamaya çalışıyor. Allamii’nin avukatı Volkan Gültekin “olayla ilgili suç duyurusu yapmaya hazırlandıklarını” belirtti. Allamii’nin ODTÜ Felsefe bölümünden mezun olduktan belirli bir süre sonra müzik sektöründe çalışmaya başladığı belirtildi.

Rıfat Doğan (soL)