LGBT örgütlerinden ODTÜ’ye destek

Başbakan Erdoğan’ın ODTÜ’ye gelişi üzerine çıkan olaylar ve bunun akademiye yansımaları üzerine süren tartışmaya LGBT örgütleri ve öğrenci toplulukları da katıldı. “LGBT Örgütlerinden ODTÜ’ye ve Öğrencilere Destek” başlığını taşıyan ortak metinde ODTÜ’ye destek açıklaması yapıldı.

LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) örgütlerinin ortak açıklamasında, bazı basın organlarında yer alan “Öğrenciler Göktürk 2’nin uzaya gönderilmesini protesto etti” iddiasının asılsızlığına dikkat çekildi. Açıklamada ODTÜ’lü öğrencilerin, yeni YÖK yasa tasarısı ile üniversitelerin sermaye ve siyasal iktidar tarafından işgalini, AKP hükümetinin azimle uyguladığı militarist, savaş yanlısı, neoliberal politikalarını protesto etmek, yaşam alanlarının Tayyip Erdoğan’ın polis ordusu ile kuşatılmasına karşı durmak ve eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitimi savunmak üzere yürüyüşe geçtikleri belirtildi.

Açıklamada, yürüyüş düzenleme haklarını kullanan öğrencilerin polis barikatına 100 metre bile yaklaşmadan ve hiçbir uyarı yapılmaksızın polisin biber gazı, ses bombası ve tazyikli su saldırısı ile karşılaştıkları, Erdoğan’ın kampüsten ayrılmasının ardından ODTÜ’ye ve eylemci öğrencilere karşı medya saldırısının başladığı kaydedildi. Hükümetin ve medyanın ODTÜ’yü itibarsızlaştırmaya çalıştığını belirten LGBT örgütleri, medya saldırısı ile eşzamanlı gerçekleşen öğrenci göz altılarına dikkat çekti.

“AKP hükümeti, polisi ve medyasının yukarıda tarif edilen tüm saldırıları karşısında ODTÜ’nün ve üniversite öğrencilerin yanında olduğumuzu ve ileriki sürecin takipçisi olacağımızı duyuruyoruz” sözleriyle biten açıklamaya imza koyan LGBT örgütleri ve öğrenci toplulukları şunlar:

Bahçeşehir Gri
Bilgi Gökkuşağı
Bilkent Renkli Düşün
Boğazici Üniversitesi Anti Homofobi ve Transfobi Topluluğu LuBunya
Cins Kulüp - Sabancı Üniversitesi
DTCF Toplumsal Cinsiyet Topluluğu
FLU Baykuş – Mimar Sinan Üniversitesi
Galatasaray Üniversitesi'nden LGBT Öğrenciler
Gökkuşağının Kızılı
Hacettepe Üniversitesi Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu
Hebûn LGBT Derneği Diyarbakır
İTÜ Cins Arı
İ.Ü. Radar Homofobi-Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu
Kadir Has Üniversitesi LGBT lere Özgürlük Cephesi
Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği (Kaos GL)
Koç Üniversitesi LGBT Topluluğu Kuir
Lambdaistanbul
LeGeBiT Ege Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Madimar
MorEl Eskişehir LGBT
ODTÜ LGBT Dayanışması
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
Siyah Pembe Üçgen

(soL -Haber Merkezi)