Lazerli eylem: Hakan Yaman'a ne oldu?

Af Örgütü, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin gözünü çıkarıp, ateşe attığı servis şoförü Hakan Yaman için Çağlayan Adliyesi’ne projeksiyonla "Hakan Yaman'a ne oldu?", "Bağımsız ve tarafsız soruşturma talep ediyoruz" yazılarını yansıttı.

zete.com'un haberine göre servis şoförü Hakan Yaman, 3 Haziran 2013 akşamı, Sarıgazi Demokrasi Caddesi üzerinde Gezi eylemcilerine saldıran çevik kuvvet polisleri tarafından eylemci sanılarak feci şekilde dövülmüş, işkenceyle gözü çıkarılarak ateşin üzerine atılmıştı. Polislerin öldüğünü düşünerek terk ettiği Yaman, sürünerek ateşten çıkmaya çalışmış, çevredekiler tarafından kurtarılarak hastaneye götürülmüştü.

Tek gözünü kaybeden, darp sonucu beyninde hasarlar oluşan, çene kemikleri ile alın ve burun kemikleri kırılan Yaman’a bu işlemi yapan polisler hala bulunamadı. Uluslararası Af Örgütü, Ekim ayı başında yayınladığı raporunda Yaman’ın durumuna, “burnu, elmacıkkemiği ve çenesi kırılmış, bir gözünü tamamen kaybetmiş, diğer gözünde de yüzde 80 görme kaybı ortaya çıkmıştır” tesbitiyle yer vermiş ve cezasız kalan diğer vakalarla birlikte Hakan Yaman olayının da takipçisi olacağını duyurmuştu.

İki çocuk babası Yaman, başına gelenleri şöyle anlatmıştı: “5-6 polisin bana doğru koşarak geldiğini gördüm. Vurdu, beni yere düşürdü. (…) Sert cisimlerle vuruyorlardı, hissediyordum ama göremiyordum. O yetmezmiş gibi içlerindeki sivil polis direk gözümün içine bir şeyle vurmuş. Gözümü çıkartmış resmen. O da yetmezmiş gibi bu sefer çekip ateşin içine bırakıyorlar.”