Kuzu: Artık herkese dokunulabilecek

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ergenekon operasyonunu değerlendirdiği konuşmasında “Türkiye&#039de artık hiç kimse &#039bana kimse dokunamaz&#039 diyemeyecek. Bu anlamda önemsiyorum ve Türkiye&#039nin geleceği için yararlı buluyorum” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, Mecliste gazetecilerin Ergenekon soruşturması ile ilgili sorularını yanıtlayarak &quotErgenekon&quot soruşturması kapsamında bug&uumln yapılan operasyonlarla ilgili, &ldquoBurada, muhalefetten &ouml&ccedil alma, muhalefeti susturma gibi bir durum yok. Hi&ccedilbir h&uumlk&uumlmet de bunu yapamaz. Yaparsa sonunda olay &ccedilıkar&rdquo değerlendirmesinde bulundu.

Davayla ilgisi olmayan b&oumll&uumlmler de var ama okunmuyor
Kuzu, &ldquoTemennim, &ccedilok darda kalınmadıysa, ş&uumlphelinin ka&ccedilma veya delilleri karatma olasılığı yoksa tutuklama yapılmaması. Tabii 2 bin 500 sayfalık iddianamede, davayla ilgisi olmayan b&oumll&uumlmler var. Bunların &ccedilıkması lazım&rdquo dedi.

Savcıların, davada bu b&oumll&uumlmleri okumadığını belirten Kuzu, &oumlzel hayatın ve haberleşmenin gizliliği bakımından bu b&oumll&uumlmlerin &ccedilıkarılması gerektiğine &ldquovurgu&rdquo yaptı.&nbsp&nbsp Kuzu &ldquoBu dava s&uumlrecini serbest bırakalım. Susurluk'ta '&uumlzerine gidilmiyor' denilmişti. Burada bırakalım sonuna kadar gidilsin. G&oumlzaltına alınan veya tutuklanan kişiler i&ccedilin s&oumlylemiyorum ama bu davanın en &oumlnemli faydası, T&uumlrkiye'de artık hi&ccedil kimse 'bana kimse dokunamaz' diyemeyecek. Bu anlamda &oumlnemsiyorum ve T&uumlrkiye'nin geleceği i&ccedilin yararlı buluyorum&rdquo dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de, Ergenekon soruşturması kapsamında son g&oumlzaltıları değerlendirerek, &ldquoYargısal bir faaliyettir, siyasal bir faalaliyet değil. Ben de basın yayın organlarından okudum&rdquo dedi.


&nbsp