Krize çözüm vatandaşa “one minute”

AKP teşvik paketi adı altında krize “çözüm getirdiğini" ileri sürerken diğer yandan içinde yaşadıkları yoksulluğa tepki gösteren vatandaşlara ve haklarını talep eden işçilere polis aracılığıyla saldırıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kütahya ziyareti sırasında valilik çıkışında bir vatandaş kendisine "açız" diye bağırınca polisler tarafından gözaltına alındı. AKP liderleri sokakta kendilerine tepki gösteren vatandaşları polis zoruyla susturmayı "rutin uygulama" haline getirdiler. AKP Hükümeti'nin bir diğer uygulaması da haklarını talep eden işçilere karşı son günlerde, Eğitim -Sen ve Türk Harb-İş sendikalarının eylemlerine yapılan müdahalelerde de görüldüğü gibi, yoğunlaşan polis saldırıları.

"Herkesi memnun edemeyiz"
Vatandaşın "açız" tepkisi polis zoruyla karşılaşırken, Kütahya'da partisinin il kongresinde konuşan Tayyip Erdoğan açıkladıkları yeni teşvik paketini överek paketin geniş bir kesim tarafından memnuniyet ve heyecanla karşılandığını, ancak, 71.5 milyon vatandaşın her birini eşit derecede memnun etmenin mümkün olmadığını söyledi. Erdoğan belli kesimlerin "atılan her olumlu adım karşısında olumsuz değerlendirmeler yapıp, sevincimize gölge düşürmenin gayretkeşliği içine girdiklerini" ileri sürdü.

"Dünya biliyor"
Konuşmasında mayınlı arazilerin temizlenmesi yasası ile ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan kendilerinin mayınlı arazileri İsrail'e peşkeş çekmek istedikleri eleştirisine "İsrail'le ilgili konuşmaya geldiğinde, kusura bakma, bu ülkenin başbakanının duruşunu, bu ülkedeki iktidarı, dünyada herkes çok iyi bilir. İsrail de çok iyi bilir, batı da çok iyi bilir" diyerek yanıt verdi.

Vatandaşa "one minute" örnekleri
Kendisine tepki gösteren vatandaşlara polis ya da bizzat Tayyip Erdoğan'ın korumaları tarafından müdahale edilmesinin pek çok örneği yaşandı. Bunlardan hafızalarda yer eden ikisi şöyle gerçekleşmişti:

Geçen sene Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bir fabrikanın açılışında Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında 63 yaşındaki İbrahim Özen, "Sayın başbakan sen bunları benim külahıma anlat. Mazot kaç lira oldu? Yağ bile alamıyoruz" diye bağırınca başbakanın korumalarının müdahalesine maruz kalmıştı.

2008 yılında Tayyip Erdoğan'ın Antalya gezisi sırasında Ertuğrul Sağlam adlı bir vatandaş başbakana "65 yaşında emeklilik getirdiniz. Bizi üç kuruşa mahkum ettiniz" diye bağırdığı için başbakanın korumaları tarafından arabaya bindirilerek dövülmüş ve işkence edilmişti.